fbpx

Uvjeti korištenja i izjava o povjerljivosti

Uvjeti korištenja

Ovo web mjesto je vlasništvo Solus d.o.o. Hrvatskoselska 1, Lučko, Hrvatska (u daljnjem tekstu: Solus), te vam je pruženo samo u informativne svrhe. Pristup i korištenje web mjesta moguće je jedino uz prihvaćanje ovih Uvjeta korištenja. Nastavkom korištenja ovog web mjesta slažete se s Uvjetima korištenja.

Copyright i vlasništvo

Copyright svih materijala na ovom web mjestu pripada Solusu ili njegovim pružateljima licenci, osim ako nije drukčije navedeno. Ne smijete koristiti, reproducirati ili skidati takve radove zaštićene copyrightom osim onih koji su posebno pruženi da se skidaju (kao što su PDF dokumenti).

Korištenje materijala

Možete pregledavati i tiskati materijale prikazane na web mjestu jedino u nekomercijalne, osobne svrhe uz uvjet da cjelovito zadržite copyright i ostale postojeće napomene. Zabranjeno je u bilo koju komercijalnu svrhu modificiranje, distribuiranje, prijenos ili javno prikazivanje materijala prikazanih na ovom web mjestu.

Odgovornost

Na vlastitu odgovornost koristite i pregledavate ovo web mjesto. Niti Solus niti bilo koja druga strana uključena u stvaranje, produciranje ili dostavu web mjesta je odgovorna  za bilo kakvu indirektne ili posljedične štete proizašle iz vašeg pristupa ili korištenja web mjesta.

Osim gdje je izrijekom navedeno, sve na ovom web mjestu vam je pružena „kako jest“ bez jamstava o točnosti i preciznosti informacija bilo kakve vrste. Solus neće biti odgovoran za bilo kakve štete, ili maliciozni softver koji može zaraziti vašu opremu, po osnovi vašeg pristupa, korištenja, ili pregledavanja na web mjestu, ili korištenja bilo kojih materijala, podataka, tekstova, slika, video zapisa, ili audio zapisa pruženih na web mjestu.

Ne preuzimamo odgovornost i ne možemo garantirati za točnost sadržaja web mjesta koje nađete ili su pruženi preko ovog web mjesta. Također nismo odgovorni za sadržaj bilo kojeg drugog web mjesta koji ima poveznice na ovo web mjesto.

Neprikladni i protuzakoniti sadržaji

Zabranjeno vam je slati bilo kakve prijeteće, klevetničke, nepristojne, razvratne ili na neki drugi način neprikladne ili protuzakonite sadržaje putem elektroničke pošte ili bilo kojim drugim komunikacijskim sredstvom, te ih postavljati na javnim dijelovima ovog web mjesta. Solus zadržava pravo da bez prethodne najave takve sadržaje izbriše sa svojih servera.

Izjava o povjerljivosti

Ova Izjava o povjerljivosti je sastavni dio Uvjeta korištenja. Ova Izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji se nalaze na web mjestima

  • sigma-foto.hr

i koji su korištenjem tog web mjesta prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka Solus d.o.o.

Solus d.o.o. kao pružatelj usluga na spomenutim web mjestima pridržava se zakonskih propisa s ciljem zaštite privatnosti svojih kupaca.

Upućuju se kupci web mjesta, odnosno korisnici koji primaju administrativne poruke i newslettere (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Solus d.o.o. prikuplja i kako ih koristi.

Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@solus.com.hr.

Upućuju se Korisnici da pažljivo pročitaju ovu Izjavu o povjerljivosti podataka. Pristupanjem ili uporabom ovih web mjesta Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe ovih web mjesta.

Ako se Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi ova web mjesta.

Ovu Izjavu o povjerljivosti, Solus d.o.o. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o povjerljivosti na ovom web mjestu. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na ovim web mjestima.

Svaki Korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti. Nastavak uporabe ovog web mjesta od strane Korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti.

Solus d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke kako bi se provela sigurna provjera autentičnosti Korisnika koji pristupa na ovo web mjesto. Kada se Krajnji korisnik uključi u određene aktivnosti na ovom web mjestu, kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje proizvoda ili usluga, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija, Solus d.o.o. će od  Korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja, OIB i to su podaci koji se prikupljaju i obrađuju.

Pružatelj usluga distribucije robe koji je sa Solus d.o.o. u trajnom ugovornom odnosu, također može od Korisnika zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu odnosno zatražiti suglasnost za skeniranje osobne iskaznice u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe od strane Korisnika a sve u svrhu evidencije o tome tko je preuzeo paket te prilaganja tog dokumenta Evidenciji kupaca kataloške prodaje.

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Korisnika i Solus d.o.o. odvija sigurnim protokolom.

Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka Korisnika. Ako Korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Solus d.o.o. neće dijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi  zahtijevaju. Prihvatom Uvjeta poslovanja odnosno ove Izjave o povjerljivosti podrazumijeva se da je Krajnji korisnik dao privolu za prikupljanje, obradu i podjelu osobnih podataka Krajnjeg korisnika.

Osobne podatke će Solus d.o.o. koristiti za slanje administrativnih poruka i newslettera te analizu podataka. Solus d.o.o. može podijeliti osobne podatke Krajnjeg korisnika s:

  1. Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor, te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte
  2. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Korisnik podnese prigovor, reklamira proizvod, te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio putem solus.com.hr ili ovog web mjesta, a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa.

Korisnik ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruži Solus d.o.o. Korisnik može promijeniti bilo koji od svojih osobnih podataka slanjem e-mail poruke na info@solus.com.hr. U toj e-mail poruci Korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti/promijeniti.

Korisnik se može pretplatiti na newsletter. Ako Korisnik ne želi primati newsletter, u bilo kojem trenutku može odabrati opciju otkazivanja primanja newslettera slanjem e-mail poruke na info@solus.com.hr ili odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter poruci.

Zaštitu podataka Solus d.o.o. uzima ozbiljno i poduzete su razne mjere opreza kako bi zaštitili osobne podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Solus d.o.o. provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s ovog web mjesta, te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Solus d.o.o. obavještava Krajnje korisnike da se prilikom registracije novog Korisnika na ovo web mjesto od novog Korisnika traži upis e-mail adrese, korisničko ime koje želi koristiti i željena lozinka. Tom prilikom Solus d.o.o. dostavlja e-mail poruku o novoj registraciji na e-mail s kojeg je prijava pristigla, kako bi Korisnik aktivirao svoj profil praćenjem Internet poveznice u pristigloj e-mail poruci. Uz registraciju postoji i mogućnost jednostavne prijave za primanje newslettera unosom e-mail adrese na koju se želi primati newsletter. Događa se da već prijavljeni Korisnici prijavljuju svoje prijatelje, rođake, poznanike dostavljajući njihovu e-mail adresu (nekad čak i druge osobne podatke)  bez da su o tome prethodno obavijestili Solus d.o.o. odnosno budućeg registriranog korisnika, i to zato što su zadovoljni uslugom ovog web mjesta ili ih prijavljuju, primjerice, na nagradnu igru. Solus d.o.o. takve osobne podatke ne koristi niti obrađuje ako se taj osobni podatak ne povezuje s osobnim podatkom registriranog Korisnika. Solus d.o.o. zadržava pravo da uslijed tehničkih poteškoća ne budu odaslani newsletteri, administrativne obavijesti, obavijest o prijavi na newsletter i ostale poruke. Slijedom navedenog, ako primite obavijest o kojoj smo prethodno govorili ili newsletter bez da ste se registrirali na ovom web mjestu, imate mogućnost odjaviti se s ovog web mjesta ili se odjaviti s liste korisnika koji primaju newsletter. Imate mogućnost taj slučaj i prijaviti na info@solus.com.hr radi efikasnije provedbe vaših zahtjeva i potrebnog drugog postupanja.

Maloljetnici mlađi od 14 godina ne smiju koristiti ova web mjesta. Solus d.o.o. ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 14 godina te stoga ni jedan dio ovog web mjesta nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 14 godina.

Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web stranica pohranjuje na računalo. Kolačići se općenito mogu pohranjivati za svrhe funkcionalnosti web stranice, mjerenja prometa na web stranici, analitike interesa korisnika te marketinga. Kolačići mogu biti trajni ili kolačići sesije.

Trajni kolačić sastoji se od tekstualne datoteke koju web poslužitelj šalje u web pretraživač, a pretraživač će ju pohraniti i ostat će valjana do isteka roka trajanja, osim ako je korisnik prije ne izbriše. Kolačić sesije istječe na kraju korisničke sesije, nakon zatvaranja pretraživača.

Solus d.o.o., kao vlasnik ove web stranice, koristi sljedeće vrste kolačića:

  • Kolačiće nastale pregledom i korištenjem web stranice (browsing cookies, session cookies) koji su nužni za ispravno funkcioniranje web stranice i koriste se neovisno o Vašim postavkama. Možete ih obrisati unutar Vašeg preglednika (browsera) u bilo kojem trenutku;
  • Kolačiće za analitiku koji se koriste u svrhu prikupljanja podataka o korištenju web stranice. Oni ne pohranjuju osobne podatke, nego agregiraju anonimne podatke, npr. o vrsti preglednika koju koristite ili podstranici koju najčešće posjećujete. Time možemo prilagoditi našu web stranicu i pružiti Vam najbolje korisničko iskustvo;
  • Kolačiće trećih strana. Oni se koriste kada dijelite određeni sadržaj putem društvenih mreža koristeći ikone na dnu članka ili kada se odlučite kontaktirati nas putem chata za podršku. Ovakve integracije mogu koristiti Vaše osobne podatke ukoliko ih podijelite s njima, no neće ih koristiti ako ih samostalno i svojevoljno ne unesete. Kolačići trećih strana mogu se izmijeniti u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave treće strane, budući da su te osobe ujedno i pružatelji usluge.