fbpx

Povodom 60. obljetnice Sigme: dva uzbudljiva nova objektiva!

SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary i SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary

Povodom 60. obljetnice Sigme: dva uzbudljiva nova objektiva!

SIGMA ovih dana obilježava 60. obljetnicu postojanja. Tijekom tog razdoblja, SIGMA nije samo proizvela niz tehničkih inovacija i vrhunskih proizvoda, već je omogućila stvaranje mnogih vrijednih uspomena svojim vjernim korisnicima. Uz obilježavanje ove značajne obljetnice, SIGMA predstavlja dva nova objektiva koja obećaju sjajne optičke performanse, kompaktnu veličinu i beskompromisnu kvalitetu izrade. Dva nova člana I serije su: SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary i SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary!

SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary: savršen prime objektiv za portrete

Kao dio I serije, i nova SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary nudi niz poslastica za fotografe. Tu su vrhunske optičke performanse, svijetli F2.8 otvor blende, potpuno metalno tijelo i manualni prsten za regulaciju otvora blende. Kako je dizajniran posebno za moderne full-frame mirrorless fotoaparate, kompaktan je, dobro izbalansiran te omogućuje iskorištavanje čak i najsnažnijih senzora visoke rezolucije.

Njegova žarišna duljina nalazi se u srednjem telefoto segmentu. Ipak, ostaje iznimno kompaktan i lagan, pogodan za svakodnevno korištenje, putovanja ili uličnu fotografiju. Potpuno je optimiziran za rad s brzim i preciznim autofokusnim sustavima, a pruža bogat i uglađen bokeh efekt. Minimalna fokusna udaljenost je samo 50 cm, čime se može koristiti i za close-upove. Zahvaljujući 1:5 omjeru reprodukcije, moguć je i makro-stil fotografije.

Idealan za kompaktni trio I serije: 24mm, 45mm i 90mm

Sam je objektiv izrađen uz pomoć najnovije tehnologije koja uključuje čak pet specijalnih niskodisperzijskih elemenata. Time se umanjuje aksijalna kromatska aberacija, koju nije moguće ispraviti unutar tijela fotoaparata. Postiže se i iznimno visoka rezolucija bez poremećaja boje. Asferična leća u tijelu objektiva dodatno pomaže kod postizanja rezolucije i prekrasnog bokeha. Zahvaljujući oslanjanju na optičke korekcije unutar fotoaparata, optički dizajneri mogli su se koncentrirati samo na one vrste aberacija koje se ne mogu digitalno ispravljati. Tako je postignuta manja masa i veličina ovog objektiva.

Video entuzijastima i profesionalcima bit će važan njegov autofokusni sustav s tihim i brzim koračnim motorom. Nadalje, tijelo objektiva sastavljeno je od metala, dok precizni aluminijski dijelovi pružaju iznimnu izdržljivost i robusnost. Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji ekskluzivnih SIGMA Cine objektiva za filmske produkcije preliveno je u standarde izrade objektiva u I seriji. Taktilnost i čvrstoća prstenova i prekidača na ovom objektivu na najvišoj je razini. SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary koristi filtere veličine 55 milimetara, baš kao i SIGMA 24mm F3.5 DG DN Contemporary i SIGMA 45mm F2.8 DG DN Contemporary. To ih prirodno spaja u izvrstan set objektiva, osobito za filmografe. Zajedno teže samo 735 grama te pružaju široki, standardni i srednji telefoto kut snimanja. Njihova fleksibilnost i kompaktnost prikladna je za one kojima je svaki gram bitan, baš kao i optička kvaliteta. Sva su tri dostupna za E-mount i L-mount.

SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary: brz, lagan i robustan širokokutni objektiv

Kao jedan od tri F2 objektiva u SIGMA I seriji, SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary je širokokutna opcija i posljednji dodatak rastućem broju objektiva s ovom oznakom. Baš kao i SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary, nudi vrhunske optičke performanse i beskompromisnu kvalitetu izrade u kompaktnom ruhu. Izrađen je specijalno za najmodernija full-frame mirrorless tijela te omogućuje iskorištavanje najnaprednijih senzora visoke razlučivosti.

Pruža oštre i visokokontrastne fotografije od sredine pa sve do rubova. Zajedno sa svijetlim F2 otvorom blende i širokim poljem idealan je za ljubitelje noćnog neba, događaja i interijera. Kompaktne dimenzije i mala masa objektiva idealni su za svakodnevno korištenje. Precizna izrada i taktilno rukovanje bit će pravi užitak i zadovoljstvo za svakog fotografskog sladokusca.

Sjajan izbor za fotografiranje zvjezdanog neba

Ovaj objektiv koristi dva specijalna niskodisperzijska elementa i jedan iznimno niskodisperzijski FLD element za suzbijanje aksijalne kromatske aberacije, što je čest izazov upravo kod objektiva sa svijetlim otvorom blende. Uz to, sadrži i dva visokoprecizna asferična elementa iz SIGMA tvornice u regiji Aizu. Ovime je smanjen broj elemenata i masa objektiva bez posljedica po vrhunski optički dizajn. Optički dizajneri Sigme su se pobrinuli da rezolucija objektiva bude veoma visoka i jednolika od središta do rubova slike. Suzbijena je i sagitalna koma, što će biti osobito važno za fotografiranje zvjezdanog neba.

Širokokutni objektiv svijetlog otvora blende čest je izbor i video entuzijasta i profesionalaca. SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary koristi tih i brz koračni motor, iznimno koristan i za fotografe i za snimatelje. Potonji će cijeniti i prsten za ručnu kontrolu otvora blende, koji omogućuje precizno i uglađeno rukovanje.

SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary, baš kao i SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary, bit će dostupna krajem ovog mjeseca za E-mount i L-mount tijela po preporučenoj cijeni od 4.630,00 kn. Posebni video s predstavljanja ova dva objektiva s direktorom korporacije SIGMA, g. Kazutom Yamakijem, možete pogledati ispod.

Podijelite s drugima: