fbpx

FAQs

Frequently Asked Questions


Svi podaci, uključujući i one koji su podešeni u servisnom centru, bit će resetirani i objektiv će biti vraćen u inicijalno stanje.
Sve Sigma proizvode, objektive, fotoaparate i bljeskalice proizvodi isključivo Sigma u vlastitoj tvornici u regiji Aizu, Japan. Nijedan proizvod tvrtke Sigma Corporation - objektiv, fotoaparat ili bljeskalica - nije proizveden izvan Japana. Danas je to vrlo neuobičajeno, jer većina tvrtki barem dio svojih proizvoda proizvodi izvan Japana zbog smanjenja troškova.
U ponudi imamo niz objektiva u Four Thirds stilu. Više detalja potražite u našem katalogu proizvoda.
Možete, dok god je objektiv sa zatraženim mountom bio dostupan kao Sigmin proizvod.
Oznaka DG pokazuje da je objektiv optimiziran za digitalne SLR uređaje, ali je jednako kompatibilan s filmskim SLR uređajima. DG objektiv će raditi na digitalnim SLR uređajima s malim (APS-C) senzorom slike, digitalnim SLR uređajima s full-frame senzorom i SLR uređajima. DC objektivi su dizajnirani posebno za digitalne SLR uređaje s malim senzorom slike veličine APS-C. Stoga oni nisu prikladni za digitalne ili filmske SLR-ove s full-frame senzorom, jer će doći do znatnog vinjetiranja.
Kod konvencionalnog automatskog fokusiranja, autofokus se pokreće elektromagnetskom silom motora s istosmjernom strujom, zupčanika i vratila. Međutim, ultrazvučna oscilatorna energija koja upravlja HSM objektivom pruža pogon s velikim zakretnim momentom. Kako ovaj motor nema reduktora, ima mnogo brži odgovor na pokretanje i zaustavljanje u usporedbi s DC-objektivima. HSM sustav, dostupan u odabranim modelima, ima gotovo potpuno tihu funkciju automatskog izoštravanja, vrlo brzi autofokus i "full-time" ručno fokusiranje, pri čemu se AF može privremeno premostiti bez potpunog isključivanja AF načina.
Cijeli raspon Sigma objektiva kompatibilan je sa SD kamerama, uključujući DC i DG objektive. Samo se pobrinite da kupite objektiv sa Sigma SA priključkom, jer ostali nisu kompatibilni.
Objektiv bez jamstva koji ste zaprimili je potencijalno nezakonito uvezen. To bi moglo objasniti zašto niste dobili jamstveni list uz kupljeni objektiv. Sigma objektivi uvijek dolaze s jamstvenim listom od ovlaštenog distributera. Na temelju serijskog broja imate pravo na dvogodišnje jamstvo Sigma proizvoda u vašoj zemlji, kao i potencijalno produljeno jamstvo. Ako se po serijskom broju pokaže da je objektiv uvezen nezakonito, odnosno da nije kupljen unutar vaše zemlje, moglo bi doći do poništenja jamstva. Predlažemo da odmah kontaktirate prodavača u vezi ove situacije. Ako ne reagiraju, obratite se distributeru za svoju zemlju i obavijestite ih o tim aktivnostima.
U 2013. godini Sigma je predstavila liniju objektiva Global Vision zajedno s USB dockom. To je dodatak koji se prodaje zasebno i omogućuje da podesite AF bilo kojeg Global Vision objektiva. Spajanjem USB kabela na računalo, SIGMA USB DOCK omogućuje fotografima ažuriranje firmwarea objektiva i podešavanje parametara kao što je fokus. Podešavanje se obrađuje pomoću posebnog softvera (SIGMA Optimization Pro). AF brzina, podešavanje fokusa i funkcija OS mogu se prilagoditi i za sportske objektive.
Povećajte objektiv na 100 mm ili više te stisnite prekidač „CONV“. To će omogućiti da se konverter prilagodi bez oštećenja stražnjeg dijela objektiva. Više pojedinosti potražite u uputama za uporabu.