fbpx

Općenito

Ne. Nijedan trgovac ne može kupiti objektive marke Sigma izravno od tvornice Sigma. Osim toga, tvornica Sigma ne proizvodi posebne Sigma objektive za bilo kojeg trgovca. Trošak takvih prilagođenih proizvoda bio bi previsok. Samo je Solus d.o.o. je ovlašteni regionalni distributer Sigme Japan te dobavlja sve proizvode marke Sigma koje proizvodi tvornica u Japanu.
Najbolje je da kontaktirate svog ovlaštenog prodavača i oni će vam pomoći u slanju proizvoda na servisiranje. Druga je mogućnost da se izravno obratite svom servisnom centru koji je naveden na jamstvenom listu, a koji ste dobili s objektivom. Više informacija možete pronaći i na našim web stranicama. Tamo ćete pronaći adrese servisnih centara i obrasce potrebne za slanje Sigma proizvoda na servis.
Sve Sigma proizvode, objektive, fotoaparate i bljeskalice proizvodi isključivo Sigma u vlastitoj tvornici u regiji Aizu, Japan. Nijedan proizvod tvrtke Sigma Corporation - objektiv, fotoaparat ili bljeskalica - nije proizveden izvan Japana. Danas je to vrlo neuobičajeno, jer većina tvrtki barem dio svojih proizvoda proizvodi izvan Japana zbog smanjenja troškova.
Objektiv bez jamstva koji ste zaprimili je potencijalno nezakonito uvezen. To bi moglo objasniti zašto niste dobili jamstveni list uz kupljeni objektiv. Sigma objektivi uvijek dolaze s jamstvenim listom od ovlaštenog distributera. Na temelju serijskog broja imate pravo na dvogodišnje jamstvo Sigma proizvoda u vašoj zemlji, kao i potencijalno produljeno jamstvo. Ako se po serijskom broju pokaže da je objektiv uvezen nezakonito, odnosno da nije kupljen unutar vaše zemlje, moglo bi doći do poništenja jamstva. Predlažemo da odmah kontaktirate prodavača u vezi ove situacije. Ako ne reagiraju, obratite se distributeru za svoju zemlju i obavijestite ih o tim aktivnostima.