fbpx

SIGMA 28-105mm F2.8 DG DN | Art

SIGMA 28-105mm F2.8 DG DN A | Art
Kategorija: Novosti Oznake: , , ,

SIGMA 28-105mm F2.8 DG DN | Art

Više od standarda    

  1. Konstantan otvor blende F2.8 kroz cijeli raspon svestranog zooma od 28-105 mm
  2. Vrhunska prenosivost zahvaljujući težini manjoj od 1 kg
  3. Profesionalne značajke, brzi auto-fokus i izvrsna kvaliteta izrade
  4. Dostupan u E-mount i L-mount verziji

 

SIGMA 28-105mm F2.8 DG DN | Art nije samo još jedan standardni zoom objektiv. Uz snažnu širokokutnu do srednju tele-foto žarišnu duljinu i svijetli otvor blende F2,8, ovaj full frame mirrorless zoom kombinira izvanredne optičke performanse, vrhunsku kvalitetu izrade i niz profesionalnih značajki što ga čini jednom od najsvestranijih optika na tržištu za sustave bez zrcala.

Objektiv je napravljen za obradu širokog raspona objekata i situacija, od prostranih pejzaža pri slabom osvjetljenju do portreta s velikim, prekrasnim bokeh-om, a zahvaljujući najnovijoj optičkoj tehnologiji tvrtke SIGMA i upotrebi elemenata velikog promjera, uključujući FLD, SLD i pet asferičnih elemenata, to može učiniti s vrhunskom jasnoćom i oštrinom. To omogućuje objektivu da pruži iznimnu svestranost bez ugrožavanja optičke kvalitete. Objektiv također ima brzi AF s HLA tehnologijom, robusnu strukturu otpornu na prašinu i prskanje te razne funkcije kao što je prsten otvora blende, a sve to upakirano u kompaktno i lagano kućište težine manje od 1 kg, što ga čini iznimnim svestranim izborom za fotografije i videozapise.

 

Konstantan otvor blende F2,8 u svestranom zoomiranju od 28 – 105 mm

Mnogi konvencionalni objektivi za zoomiranje koji imaju doseg do 105 mm ne nude konstantan otvor blende F2,8, koji obično pada na F4 na dugom kraju. Ali SIGMA 28-105mm F2.8 DG DN | Art pruža iste impresivne prednosti prikupljanja svjetla i dubinske oštrine u cijelom rasponu žarišne duljine. Objektiv nudi sve to uz iznimno visoke optičke performanse zahvaljujući temeljitom suzbijanju optičkih aberacija unutar svake skupine objektiva. A uz izvanrednu mogućnost izoštravanja izbliza pri zoomiranju, mogući su i rezultati u makro stilu.

 

Svestrani otvor blende F2,8 savršen za portrete i slabo osvjetljenje

Sa svojim velikim otvorom blende u cijelom rasponu žarišne duljine, SIGMA 28-105mm F2.8 DG DN | Art je pravi radni objektiv koji se može koristiti za gotovo sve vrste fotografije. Scenski fotografi mogu snimati širokokutne pejzaže, koristeći otvor blende F2,8 za prizore pri slabom osvjetljenju i urbane prizore u sumrak, dok srednje žarišne duljine rješavaju slabo osvijetljene dokumentarne i ulične objekte, omogućujući brzine zatvarača za jedan korak brže od usporedivih objektiva. Na dugom kraju, popularne žarišne duljine portreta od 85 mm i 105 mm, u kombinaciji s maksimalnim otvorom blende F2,8, stvaraju malu dubinsku oštrinu koja će impresivno izolirati objekt naspram velikog i prekrasnog bokeha.

 

Ispunite kadar vrhunskim performansama krupnog plana

Postižući minimalnu udaljenost izoštravanja od samo 40 cm u cijelom rasponu zoomiranja, SIGMA 28-105mm F2.8 DG DN | Art vas može približiti objektu, ispunjavajući kadar detaljima i teksturom. Pri postavci od 105 mm to stvara vrlo koristan maksimalni omjer povećanja od 1:3,1 za snažne rezultate u makro stilu.

 

Vrhunske optičke performanse u punom rasponu zoomiranja i izoštravanja

SIGMA 28-105mm F2.8 DG DN | Art radi bez kompromisa, vrlo učinkovito suzbijajući aberacije unutar svake skupine objektiva i u cijelom rasponu zoomiranja i žarišne duljine. To osigurava dosljedne performanse objektiva čak i pri tako velikom rasponu zoomiranja. To je zahvaljujući vrhunskom optičkom dizajnu objektiva, koji uključuje dva FLD, jedan SLD i pet asferičnih elemenata, od kojih prva grupa koristi element velikog promjera φ66,4 mm koji je iznimno težak za proizvodnju i dostupan je samo zahvaljujući naprednoj proizvodnoj tehnologiji SIGMA-e u svojoj jedinoj proizvodnoj bazi u Aizuu u Japanu.

 

Dizajniran za smanjenje odbljeska i dvostruke slike

Upotrebom napredne simulacijske tehnologije, odbljesak i dvostruke slike uvelike su eliminirani, čime se osigurava da objektiv daje bogate rezultate visokog kontrasta u svim uvjetima. Osim toga, SIGMA-in Nano porozni premaz i Super višeslojni premaz primijenjeni su za daljnje suzbijanje odbljeska i dvostruke slike.

 

Minimalno disanje fokusa

Objektiv je od vitalnog značaja za filmaše koji zahtijevaju dosljedno kadriranje, a dizajniran je tako da disanje fokusa svede na minimum. To osigurava da su sve promjene kuta gledanja zbog pomaka fokusa svedene na najmanju moguću mjeru u cijelom rasponu zoomiranja, osiguravajući povlačenje fokusa prirodnog izgleda prilikom snimanja videozapisa i lakše poravnavanje slike pri slaganju fokusa.

 

Vrhunska prenosivost zahvaljujući težini manjoj od 1 kg

Standardni zoom objektivi trebali bi biti dovoljno maleni i lagani za cjelodnevno snimanje iz ruke, stoga je SIGMA 28-105mm F2.8 DG DN | Art dizajnirana imajući na umu prenosivost. Kombinira pet asferičnih elemenata koji su učinkovito postavljeni za skraćivanje ukupne duljine i konstrukciju od legure magnezija oko nosača, čime se težina objektiva smanjuje na manje od 1 kg. To osigurava vrhunsku prenosivost objektiva sličnu kraćim standardnim objektivima za zoomiranje, a istovremeno pruža širi raspon zoomiranja.

 

Izvrsne optičke performanse u aerodinamičnom kućištu

Korištenjem pet asferičnih elemenata u svojoj optičkoj konstrukciji, SIGMA je uspjela značajno skratiti ukupnu duljinu objektiva bez ikakvih kompromisa u pogledu oštrine i kvalitete slike. Ova napredna konfiguracija bila je omogućena samo stalnim tehnološkim inovacijama i vrhunskim proizvodnim procesima u jedinoj proizvodnoj bazi SIGMA-e u Aizuu u Japanu.

 

Pametniji dizajn znači manju težinu

Objektivi sa zoomiranjem s konstantnom F2,8 mogu biti teški, ali optimiziranjem dizajna i materijala svakog dijela SIGMA 28-105mm F2.8 DG DN | Art, SIGMA je postigla iznimno malu težinu manju od 1 kg. Upotreba legure magnezija umjesto aluminija za cijev objektiva oko nosača smanjila je težinu samih ovih dijelova za dvije trećine, istovremeno osiguravajući krutost.

 

Profesionalne značajke, brzi AF i izvrsna kvaliteta izrade

Uz brzi AF koji pruža linearni motor HLA (High-response Linear Actuator), SIGMA 28-105mm F2.8 DG DN | Art sadrži niz značajki koje pomažu u postizanju najboljih mogućih rezultata u svakoj situaciji snimanja. To uključuje strukturu otpornu na prašinu i prskanje te premaz koji odbija vodu i ulje, kao i prekidač za zaključavanje zoomiranja, klik za prsten otvora blende, AFL gumbe i prsten za fokusiranje za lakše rukovanje, uključujući snimanje MF.

 

HLA linearni motor za brzo i precizno automatsko izoštravanje

Objektiv ima linearni motor HLA (linearni aktuator visokog odziva) koji pruža maksimalnu brzinu pogona, osiguravajući responzivno, precizno i glatko automatsko izoštravanje. Sa svojom visokom razinom tišine, motor također pruža mogućnost video zapisa bez buke.

 

Prsten otvora blende za poboljšanu ergonomiju

Za brze promjene ekspozicije ili tradicionalniji način snimanja, objektiv je opremljen namjenskim prstenom otvora blende, koji korisniku omogućuje promjenu otvora blende putem objektiva ako je to poželjno. Prekidač za klik prstena otvora blende koristan je alat za filmaše, a prekidač za zaključavanje pomaže osigurati da prsten otvora blende ne bude slučajno izbačen iz postavke.

 

Dva AFL gumba* za dodatnu prilagodbu

Smještene sa strane i na vrhu cijevi, dvije prilagodljive AFL tipke mogu se lako pronaći u vodoravnom ili okomitom položaju snimanja, osiguravajući ergonomskije rukovanje.

* Dodjela funkcija ograničena je na podržane kamere, a funkcije koje se mogu dodijeliti razlikuju se ovisno o fotoaparatu.

 

Prekidač za zaključavanje zoomiranja kako bi prsten za zoomiranje bio siguran

Objektiv je opremljen prekidačem za zaključavanje zoomiranja koji drži mehanizam za zoomiranje na mjestu na njegovom širokom kraju, sprječavajući njegovo nenamjerno rastezanje pod vlastitom težinom prilikom nošenja. Zaključavanje se može otpustiti prekidačem ili okretanjem prstena za zoomiranje za brži i fleksibilniji tijek rada.

 

Struktura otporna na vremenske uvjete za zahtjevne uvjete

Objektiv ima strukturu otpornu na prašinu i prskanje* koja ga štiti od onečišćenja u teškim vanjskim uvjetima. Prednji element također ima vodoodbojni premaz koji pomaže u održavanju čistoće u nepovoljnim uvjetima snimanja.* Konstrukcija je dizajnirana da bude otporna na prašinu i prskanje, ali ne i vodootporna. Pazite da leća ne dođe u kontakt s velikom količinom vode. Voda unutar objektiva može uzrokovati velika oštećenja, pa čak i učiniti objektiv nepopravljivim.

 

Sjenilo u obliku latica

Isporučuje se namjensko sjeniloa u obliku latica. Za sigurno pričvršćivanje predviđen je mehanizam za zaključavanje.

 

Ključne specifikacije:

  • Konstrukcija objektiva: 18 elemenata u 13 grupa (2 FLD, 1 SLD, 5 asferičnih elemenata)
  • Unutarnji sustav fokusa
  • Kompatibilan s brzim autofokusom
  • HLA (linearni aktuator visokog odziva)
  • Kompatibilan s korekcijom aberacije objektiva *Samo kamere koje su kompatibilne s funkcijom smiju koristiti ovu funkciju. Također, predmeti koji se mogu ispravljeno može varirati ovisno o fotoaparatu ili se može izvršiti automatska korekcija. *Na fotoaparatu koji omogućuje odabir ON/OFF za korekciju aberacije objektiva, postavite različite korekcije aberacije na UKLJUČENO (AUTO) iz izbornika fotoaparata.
  • Podržava DMF i AF+MF
  • Kompatibilan s AF assistom (samo za Sony E-mount)
  • Nano porozni premaz
  • Super višeslojni premaz
  • Vodoodbojni premaz (prednji element)
  • Prsten otvora blende
  • Prekidač za klik prstena otvora blende
  • Prekidač za zaključavanje prstena otvora blende
  • Tipka AFL (2 lokacije) *Dodjela funkcija ograničena je na podržane kamere, a funkcije koje se mogu dodijeliti razlikuju se ovisno o fotoaparatu.
  • Prekidač načina fokusiranja
  • Prekidač za zaključavanje zoomiranja (zaključava se na širokom kraju)
  • Podrška za prebacivanje između linearnih i nelinearnih postavki prstena za fokusiranje (samo za L-Mount) *Sustav smiju koristiti samo kamere koje su kompatibilne sa sustavom.
  • Struktura otporna na prašinu i prskanje *Konstrukcija je dizajnirana da bude otporna na prašinu i prskanje, ali ne i vodootporna. Pazite da leća ne dođe u kontakt s velikom količinom vode. Voda unutar objektiva može uzrokovati velika oštećenja, pa čak i učiniti objektiv nepopravljivim.
  • Sjenilo tipa latica LH878-07
  • Kompatibilan sa SIGMA USB DOCK UD-11 (prodaje se zasebno / samo za L-Mount)
  • Dizajniran za smanjenje odbljeska i dvostruke slike
  • Svaka leća prolazi kroz SIGMA-in vlastiti MTF mjerni sustav
  • Zaobljena dijafragma s 12 oštrica
  • Visoko precizan, izdržljiv mjedeni bajunetni nosač
  • Izrada “Made in Aizu, Japan”

 

Da biste saznali više o SIGMA umijeću izrade posjetite web stranicu SIGMA na: https://www.sigma-global.com/en/about/manufacture/

 

Korisni linkovi

SIGMA Corporation|https://www.sigma-global.com/

Informacije o proizvodu | https://www.sigma-global.com/en/lenses/a024_28_105_28/

Podijelite s drugima: