fbpx

L-mount alijansa: Zajednički Leica, Panasonic i Sigma standard

L-mount Sigma
Kategorija: Novosti Oznake: , ,

L-mount alijansa: Zajednički Leica, Panasonic i Sigma standard

SIGMA sa zadovoljstvom objavljuje lansiranje Prime objektiva iz Art linije za full-frame kamere koje su kompatibilne s L-mountom. Podsjećamo, Leica, Panasonic i Sigma objavili su da se osniva takozvana L-mount alijansa. Taj je zajednički standard objavljen na prošlogodišnjoj Photokini u Kölnu. Pritom su naglasili kako zadržavaju autonomiju u razvoju proizvoda, no istovremeno stvaraju nove proizvode koji će biti kompatibilni s novim standardom.

L-mount alijansa: utjecaj na ponudu objektiva

Ovi objektivi sa sustavom L-mount imaju brzi autofokus te su potpuno kompatibilni s AF-C modom. Uz to, posjeduju i in-camera stabilizaciju slike i korekciju aberacije. Ponuda će sadržavati 11 Prime objektiva za full-frame kamere iz SIGMA Art linije, koji pokrivaju veličine od 14mm do 135mm.

Sigmini inženjeri predano surađuju s inženjerima iz Leice i Panasonica kako bi dodatno unaprijedili L-mount standard. Sigma stalno radi na poboljšanjima kako bi se ojačala komunikacija između objektiva i tijela kamere. U Sigmi smo, jednako tako, svjesni da profesionalni fotografi i entuzijasti žele isprobati što više objektiva, zato ćemo nastaviti nuditi objektive unutar ovog standarda.

Podsjećamo, CEO Sigme, Kazuto Yamaki, nedavno je izjavio“Korisnici su veoma dobro prihvatili L-mount sustav. Ipak, da bi L-mount objektivi imali prođu, moramo ih ponuditi što više. Raznolikost nam je veoma važna pa smo zato krenuli s jedanaest novih Prime objektiva iz Art linije, koji pokrivaju od 14 do 135mm žarišne duljine.”

Podijelite s drugima: