fbpx

Prijelomna vijest: stižu prvi SIGMA objektivi za X Mount!

SIGMA X Mount

Prijelomna vijest: stižu prvi SIGMA objektivi za X Mount!

Danas je stigla prijelomna vijest za sve vlasnike Fujifilm fotoaparata! Predstavljena su prva tri objektiva koja će biti dostupna za X Mount: to je poznati SIGMA APS-C trio. Njega čine SIGMA 16mm F1.4 DC DN Contemporary, SIGMA 30mm F1.4 DC DN Contemporary i SIGMA 56mm F1.4 DC DN Contemporary. A osim njih, ove godine možemo očekivati još uzbudljivih SIGMA noviteta za X Mount!

SIGMA X Mount: poznati F1.4 trio u novom ruhu

SIGMA F1.4 prime objektivi za APS-C tijela iznimno su popularna opcija za niz crop-sensor tijela. Trenutno su dostupni za Canon EF-M mount, Sony E-mount, L-mount i za Micro 4/3. U slučaju X Mounta, njihova efektivna duljina usporediva s full-frame objektivima je 24, 45 i 85mm. Time Fujifilm korisnici dobivaju jednu širokokutnu, jednu standardnu i jednu telefoto opciju za svoje X Mount tijelo.

Zahvaljujući kvalitetnoj i pouzdanoj optici, baš kao i svijetlom F1.4 maksimalnom otvoru blende, njihove su mogućnosti u skladu s najvišim standardima za nativne Fujifilm objektive. Kontrolni algoritam, uključujući autofokusni motor i optimizacija brzine razvijena je posebno za X Mount objektive. Uz to, ovaj trio podržava i kontinuirani autofokus (AF-C) te korekciju aberacije unutar tijela fotoaparata.

Dodatne mogućnosti i noviteti u dolasku

Ovi objektivi su i vrlo kompaktni za svoje performanse te će učinkovito pokriti vrlo velik spektar potreba svakog fotografa. No, nisu jedini koje možete očekivati! SIGMA priprema i X Mount verziju svog najnovijeg APS-C zoom objektiva, 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary, koji je već osvojio brojne entuzijaste. Ovaj bi objektiv, koji je trenutno u razvoju, trebao biti dostupan do kraja kalendarske godine.

Konačno, postojeći korisnici ovih SIGMA objektiva za druge mountove mogu iskoristiti SIGMA Mount Conversion Service, odnosno uslugu promjene mounta. Na taj način mogu uživati u performansama svojih moćnih F1.4 prime objektiva iako su u međuvremenu promijenili omiljeno tijelo fotoaparata. Ovaj SIGMA trio bit će dostupan od travnja ove godine kod ovlaštenih SIGMA trgovaca. Uz produljeno jamstvo od 2+3 godine, možete biti sigurni da će vam priuštiti mnogo nezaboravnih fotografskih doživljaja!

Podijelite s drugima: