fbpx

Nova SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary je stigla! Pogledajte što donosi.

SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary

Nova SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary je stigla! Pogledajte što donosi.

Uzbudljive i neočekivane vijesti stigle su iz regije Aizu! SIGMA je predstavila novi, standardni zoom objektiv za full-frame mirrorless fotoaparate. SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary odlikuje iznimna kompaktnost i mala težina. S druge strane, zahvaljujući tome što je utemeljena na prestižnoj 24-70mm F2.8 DG DN Art, nudi beskompromisne optičke performanse i profesionalne rezultate. Bit će omiljeni izbor avanturista, putnika, ljubitelja prirode i svih onih koji traže svestran, a malen objektiv.

Idealan za putnike: lagan i kompaktan objektiv za svaku priliku

Premda nova SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary počinje tek od 28 mm, za razliku od 24 mm na usporedivom Art objektivu, to je omogućilo značajno smanjenje njenih dimenzija. Tako je dugačka tek nešto više od 10 centimetara, a teži manje od 500 grama. S njom je moguće koristiti i prednji filter popularnog promjera od 67 mm. Zahvaljujući jednostavnijoj strukturi protiv prašine i zapljuskivanja, manjim tipkama te jednom laganom elementu za fokusiranje, ova je SIGMA najmanji objektiv u klasi standardnih zoomova sa stalnim F2.8 otvorom blende. Stat će u svaku, pa i najmanju foto torbu!

Kad se koristi s kompaktnim fotoaparatima, kao što je SIGMA fp, moguće je postići ukupnu težinu cijelog sustava od samo 890 grama. Filmografi i YouTuberi zapazit će da je ova kombinacija idealna za korištenje s gimbalima. S druge strane, kompaktnost nije imala posljedice na video performanse: brz i tih koračni motor pruža efikasno i gotovo bešumno autofokusiranje.

SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary: izvanredna optička kvaliteta na Art temeljima

Malo tehničkih detalja: optički dizajn najnovije Sigme temelji se na najboljem. U svijetu standardnih zoomova to je SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN Art. Napredna optika uključuje tri asferična, dva FLD i dva SLD elementa. Nova SIGMA tako učinkovito korigira aksijalnu kromatsku i aberaciju sagitalne kome. Ove se aberacije, naime, ne mogu ispraviti unutar tijela fotoaparata. Zahvaljujući tome, fotografije snimljene ovim objektivom bit će oštre od središta do rubova.

Korištenje ovakvog optičkog dizajna koji sprječava ghosting, kao i Super Multi-Layer premaza te nano poroznog premaza (Nano Porous Coating), znači da će flare biti dobro kontroliran. Zato će fotografije biti visokog kontrasta čak i u uvjetima snažnog pozadinskog osvjetljenja. Premaz koji odbija vodu i ulja na prednjem dijelu tijela objektiva omogućuje da objektiv nesmetano koristite u različitim uvjetima.

Besprijekorna kvaliteta izrade: tajna je u detaljima

Kako bi postigla kompaktnost i malu težinu, SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary koristi lagane materijale. No, to ne znači da je bilo kompromisa po pitanju kvalitete izrade. Zahvaljujući termalno stabilnom kompozitu (TSC), metalni i nemetalni dijelovi skladno funkcioniraju čak i tijekom ekstremnih promjena temperature. Najsuvremenija tehnologija izrade svih dijelova, s naglaskom na fokusne i zoom prstene, kao i rigorozna kontrola kvalitete, pružaju vrhunsko iskustvo korištenja.

Ako koristite moderne L-mount ili E-mount full-frame mirrorless fotoaparate i želite kompaktan i svestran objektiv vrhunskih performansi, SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary je vaš izbor!

Podijelite s drugima: