fbpx

SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN Art dobitnica prestižne EISA nagrade

Kategorija: Novosti Oznake: ,

SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN Art dobitnica prestižne EISA nagrade

Cijenjena SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN Art dobila je još jedno prestižno priznanje. Nakon što je EISA nagrada u prošloj godini dodijeljena Sigmi 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM Sports te jednom od popularnih Big 3, 70-200mm F2.8 DG OS HSM Sports, ova je organizacija za 2020./2021. nagradila i ovaj širokokutni zoom. Razvijen je specijalno za full-frame mirrorless fotoaparate te dostupan za E-mount i L-mount tijela.

Kako se dodjeljuje prestižna EISA nagrada

EISA je organizacija koja okuplja 55 časopisa za posebne interese. Dolaze iz više od 25 europskih zemalja te drugih zemalja kao što su SAD i Australija. Svi časopisi – članovi EISA-e okupili su se kako bi odlučili koji su proizvodi, između svih koje su analizirali u protekloj godini u svojim publikacijama, zaslužili cijenjenu EISA nagradu. Šest kategorija proizvoda koje su razmatrali su: fotografija, mobilni uređaji, Hi-Fi, audio za kućna kina, ekrani i video za kućna kina te autoelektronika.

Organizatori u objavi povodom dodjele nisu štedjeli na pohvalama. Ističu: “Ovaj širokokutni zoom velikog otvora blende za full-frame mirrorless fotoaparate pruža izvrsnu kvalitetu po veoma konkurentnoj cijeni. Dostupan je za Sony E-mount i L-mount, za Leicu, Panasonic i SIGMA fotoaparate. Optimizirajući dizajn za mirrorless, SIGMA je kreirala objektiv koji je primjetno manji i lakši od svog DSLR blizanca. Istovremeno, pruža fantastičnu optičku kvalitetu.

Može se pohvaliti i brzim i tihim autofokusom te je otporan na različite vremenske uvjete, što ga čini pogodnom za vanjske prostore. Rezultat je superioran objektiv, savršen za čitav niz subjekata, uključujući arhitekturu, pejzaže i astrofotografiju.”

SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN Art: za najzahtjevnije

Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art već je dobitnik i prestižne TIPA nagrade. Ovaj ultraširoki zoom objektiv ima konstantan otvor blende od 2,8. Svojom izvanrednom rezolucijom spada u kategoriju objektiva koje nazivamo objektivi budućnosti. Izvrsno se slaže s high-end tijelima fotoaparata.

Jedan FLD te pet SLD staklenih elemenata odgovarajuće su raspoređeni za suzbijanje kromatske aberacije u ruba slike. Super višeslojni namaz kombiniran je s novorazvijenim NPC (Nano poroznim premazom). Dizajniran je da bude manje osjetljiv na jaku udarnu svjetlost, poput pozadinskog osvjetljenja.

Koračni motor omogućuje veliku brzinu i tihi AF pogon. Fotografiranje je olakšano kod auto fokusa s detekcijom lica/očiju, ali i tijekom snimanja videozapisa. AFL gumbu na tijelu objektiva može se pridružiti niz funkcija s fotoaparata, čime se omogućuje brže i jednostavnija prilagodba u različitim situacijama. Uz to, ovaj objektiv uz produljeno jamstvo ima ukupno pet godina jamstvenog roka, što je jamac Made in Aizu japanske kvalitete.

Podijelite s drugima: