fbpx

SIGMA fp i DG DN zoom objektivi dobitnici TIPA Awards 2020!

TIPA nagrade

SIGMA fp i DG DN zoom objektivi dobitnici TIPA Awards 2020!

SIGMA sa zadovoljstvom objavljuje kako su čak tri vrhunska proizvoda osvojila prestižne TIPA nagrade, odnosno TIPA World Awards 2020. Od fotoaparata, tu je najmanji i najlakši full-frame mirrorless na svijetu, SIGMA fp. Među objektivima, tu su širokokutni zoom SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN | Art i standardni zoom SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN | Art.

TIPA nagrade: izabrali fotografski stručnjaci

TIPA, ili Technical Image Press Association (Novinarsko tehničko udruženje za fotografiju), nastala je 1991. godine. Pokriva čitav niz različitih fotografskih niša, uključujući profesionalnu, poslovnu, umjetničku i potrošačku. Panel koji dodjeljuje ove svjetske nagrade sastavljen je od stručnjaka iz različitih zemalja, a koji rade za stručne časopise i web portale te imaju vrhunsku reputaciju. Njihove nagrade imaju značajnu težinu među fotografskom publikom.

SIGMA fp: Best Full Frame Camera Expert

TIPA opisuje fp sljedećim riječima: “SIGMA fp je najmanji i najlakši ‘džepni’ mirrorless full-frame fotoaparat. Nudi jednostavno korištenje te mogućnost lake promjene između načina rada za fotografiranje te onog za snimanje videa. Njegova fleksibilnost obuhvaća i laku prilagodljivost različitim dodacima za foto i video korištenje te prilagodbu na samom fotoaparatu koja omogućuje detaljnu prilagodbu svakom subjektu snimanja i sceni. Korisničko sučelje za snimanje videa omogućuje korisniku da prenese snimke izravno u postavke za video produkciju.” Drago nam je da je fp i ovom nagradom pokazao kako je stručna javnost prepoznala njen inovativan koncept i izvedbu.

SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN | Art: Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens

Sigme su osvojile dvije od tri nagrade za mirrorless zoom objektive. To mnogo govori o superiornosti Sigminih rješenja za mirrorless fotoaparate. Organizatori nisu štedjeli s pohvalama za ovaj širokokutni zoom objektivNapisali su: “SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN | Art objektiv zadržava oštrinu od ruba do ruba. To nije jednostavan zadatak kad se radi o složenim optičkim formulama koje zahtijeva superiorni širokokutni zoom objektiv. Rezultat je impresivna rezolucija, koja suzbija kromatsku aberaciju i minimalizira flare. Uz to, tu je i novorazvijeni nano porozni premaz koji minimalizira efekte snažnog upadnog svjetla. Premaz na prednjem elementu koji odbija ulje i vodu osigurava da se objektiv može koristiti čak i u najzahtjevnijim okruženjima.”

SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN | Art: Best Mirrorless Standard Zoom Lens

TIPA žiri nije mogao zaobići ni jedan od najtraženijih objektiva na tržištu u ovom trenutku, u must-have kategoriji standardnih zoomova. O laureatu je napisao: “SIGMA je odlučila dizajnirati standardni zoom objektiv koji potpuno koristi prednosti mirrorless fotoaparata. Postigla je izniman uspjeh s ovim zoom objektivom velikog otvora blende. Veličina i težina objektiva smanjeni su, a objektiv pruža ujednačenu sliku visoke rezolucije od središta do rubova, kroz čitav zoom raspon. Objektiv je kompatibilan i s Eye-Detection autofokusom, funkcionalnosti koja je često dostupna kod mirrorless modela koji su sposobni za visokoprecizno fokusiranje u portretnoj fotografiji.” Ne sumnjamo da će upravo ovaj hit-objektiv biti omiljen, svakodnevni izbor brojnih vlasnika mirrorless fotoaparata.

Podijelite s drugima: