fbpx

SIGMA fp osvojila je prestižnu “Red Dot Award: Best of the Best Product Design 2020”

Red Dot Design Award SIGMA fp
Kategorija: Novosti Oznake: ,

SIGMA fp osvojila je prestižnu “Red Dot Award: Best of the Best Product Design 2020”

Najmanji i najlakši full-frame mirrorless fotoaparat na svijetu osvojio je prestižni Red Dot Design Award, za dizajn proizvoda. Naime, SIGMA fp je osvojila Red Dotovu “Najbolji od najboljih”, nagradu koju osvaja samo 1.2% od preko 6.500 prijavljenih proizvoda.

Red Dot Design Award – više od šest desetljeća tradicije

Kako bi se profesionalno nagradila različita postignuća u području dizajna, prestižna Red Dotova nagrada dodjeljuje se u tri discipline: dizajn proizvoda (Red Dot Award: Product Design), dizajn komunikacija (Red Dot Award: Communication Design) te dizajnerski koncept (Red Dot Award: Design Concept). Red Dot nagradu organizira Dizajnerski centar Sjeverne Rajne – Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein Westfalen) te je jedan od najvećih dizajnerskih natječaja na svijetu. Red Dot nastavlja tradiciju koja traje dulje od 60 godina. Asocijacija “Verein Industrieform” koja je pokrenula nagradu osnovana je 1954., a Red Dot kakav danas poznajemo razvio je profesor dr. Peter Zec. Otad je Red Dot nagrada pečat koji označava iznimnu kvalitetu dizajna.

Čestitka osnivača nagrade: “Dokaz da je svaki dizajnerski detalj koherentan i dobro promišljen”

Profesor dr. Peter Zec, osnivač i direktor, izjavio je prigodom dodjele nagrade: “Naši iskusni suci dodjeljuju “Red Dot: Najbolji od najboljih” samo najuvjerljivijim proizvodima u određenoj kategoriji. To je razlog zašto samo mali postotak prijavljenih proizvoda osvaja ovu nagradu. Ona je dokaz da je svaki dizajnerski detalj koherentan i dobro promišljen. Potrošači mogu potpuno vjerovati odluci naših stručnjaka i biti sigurni kako su proizvodi vrhunske kvalitete. Želim najiskrenije čestitati laureatima na njihovom sjajnom uspjehu.”

SIGMA fp: zašto je toliko posebna?

Od svog predstavljanja, SIGMA fp je izazvala ne samo snažan interes fotografa i videografa diljem svijeta, već i brojnih vloggera, putnika i pustolova, kao i onih koje zanimaju atraktivno dizajnirani proizvodi. Potpuno inovativnim pristupom i superiornim mogućnostima, ona briše granicu između fotografije i videa. Zahvaljujući tome što koristi L-mount objektive, za nju je dostupan sve veći izbor vrhunskih objektiva različitih proizvođača. Uz široku paletu dostupnih accessoriesa, Sigmu fp moguće je modularno nadograditi ovisno o tome za što je planirate koristiti. Svojim intuitivnim izbornicima i jednostavnim korištenjem naprednih funkcija, iznimno je pristupačna i entuzijastima i iskusnim profesionalcima. Red Dot nagrada samo je potvrda da SIGMA fp zaista – pomiče granice.

Podijelite s drugima: