fbpx

Firmware update za SIGMA fp L kameru: dodatna poboljšanja za moćnu full-frame mirrorless kameru

Firmware update za SIGMA fp L
Kategorija: Novosti Oznake: , , ,

Firmware update za SIGMA fp L kameru: dodatna poboljšanja za moćnu full-frame mirrorless kameru

Prošlo je svega nekoliko mjeseci otkako nam je u ruke stigla nova SIGMA fp L, članica SIGMA fp serije. Ova kompaktna full-frame kamera minijaturnih dimenzija, no moćnih sposobnosti, već je dobila prvi firmware update, koji proširuje dostupne mogućnosti, ali i rješava nekoliko manjih problema s kojima su se susretali korisnici u specifičnim situacijama.

Kompaktna, no iznimno moćna

SIGMA fp L hrabro istražuje granice SIGMA fp serije. U nju je ugrađen moćni full-frame Bayer senzor koji se odlikuje s čak 61 MP. To je rekordna rezolucija za SIGMA fotoaparat! Zahvaljujući njoj, može koristiti i crop zoom funkcionalnost s do 5x uvećanja u HD rezoluciji. Odlikuju je fini detalji i izražene boje dolaze bez lažnih artefakata boje, zahvaljujući niskopropusnom optičkom filteru (OLPF).

Koristi i najnoviji hibridni autofokus, koji združuje kontrastni i autofokus s detekcijom pomaka faze, za optimalne rezultate. Na koncu, nudi i punjenje preko USB-C kabela spojenog na računalo ili powerbank, za dugotrajno i bezbrižno korištenje.

Što donosi firmware update za SIGMA fp L kameru?

Novi firmware update za SIGMA fp L kameru donosi niz poboljšanja i rješenja poteškoća:

  • Dodaje funkciju “automatski prelazak na LCD monitor” tako da korisnici mogu pregledati fotografije i koristiti izbornik na LCD monitoru kamere dok koriste View, MENU, QS tipku itd., čak i kad koriste EVF-11 elektronički viewfinder s izbornikom monitora postavljenim na [EVF].
  • Dodaje opciju “focus peaking” prilagođenim funkcijama tipki.
  • Ispravlja poteškoću koja se događala kod korištenja flasheva drugih proizvođača, koji ne bi okidali pri snimanju 14-bitnog DNG formata pri brzini zatvarača od 1/10 sekunde.
  • Ispravlja poteškoću gdje se datoteka fotografije ne bi ispravno pohranjivala pri određenim postavkama kamere i objektiva te omjerima 4:3 ili 7:6.
  • Ispravlja poteškoću gdje SIGMA fp L ne bi ispravno komunicirala s iOS uređajima kad bi bila povezana preko Apple Lightning USB 3 adaptera za kameru.

Kako mogu preuzeti firmware update za svoju SIGMA fp L kameru?

Ovaj se firmware update za SIGMA fp L može preuzeti online, na ovoj adresi. Tu možete naći i upute za ažuriranje, korak po korak. Preporučujemo da, ako ste vlasnik SIGMA fp L kamere, to učinite što prije.

Ako ste pak vlasnik sestrinske SIGMA fp kamere, informacije o najnovijem ažuriranju možete provjeriti ovdje. Ova je novost samo još jedan dokaz posvećenosti stalnom poboljšanju SIGMA kamera i ostalih uređaja od strane tima iz japanske regije Aizu.

Podijelite s drugima: