fbpx

Uzbudljive vijesti za početak proljeća: stigao nam je novi član SIGMA fp serije

SIGMA fp L
Kategorija: Novosti Oznake: , , ,

Uzbudljive vijesti za početak proljeća: stigao nam je novi član SIGMA fp serije

Uzbudljive vijesti za početak proljeća! SIGMA fp obitelj je proširena novim članom: stigla nam je nova SIGMA fp L. Nakon što je SIGMA fp postala najmanji i najlakši full-frame mirrorless fotoaparat na svijetu, unaprijeđena značajnim firmware ažuriranjem prošle godine, na ovim temeljima sazdana je i SIGMA fp L. U ova su dva fotoaparata utjelovljene sve značajke revolucionarne SIGMA fp serije.

SIGMA fp serija: izgrađena na tri važna obećanja

Nova SIGMA fp serija tako pruža tri obećanja. Prvo, ovi full-frame fotoaparati bit će toliko kompaktni da gotovo mogu stati u džep, i trenutno su najmanji i najlakši full-frame mirrorless fotoaparati na svijetu. Zahvaljujući tome, lako su prenosivi i omogućuju korištenje u svakoj situaciji.

Drugo, ova je serija obećaje iznimnu skalabilnost. Prilagođava se najrazličitijim okruženjima i potrebama: bilo to fotografiranje na putovanju, portretna fotografija, web streaming ili dio čitavog setupa za profesionalno snimanje filmova. Uz pomoć niza adaptera, prilagođava se vintage objektivima jednako kao i objektivima različitih proizvođača. Bez njih, koristi sve prednosti moćnih i kompaktnih objektiva unutar mirrorless L-mount alijanse. Lako se uparuje i s različitim eksternim dodacima, poput snimača zvuka, stabilizatora (gimbala) ili monitora.

I treće obećanje: svestranost SIGMA fp serije uvijek će biti uglađena, lagana za korištenje. Izmjena između snimanja fotografija i videa odvija se vrlo jednostavno. Pomakom CINE/STILL prekidača ne mijenja se samo način rada, već se učitavaju i sve prethodno definirane postavke tog načina. Tako možete u hipu iskoristiti svaku priliku koja vam se pruži!

Ova tri obećanja pružaju jamstvo različitim kreativcima, od putnika i pustolova, preko fotografa, dizajnera ili marketinških agencija, pa sve do profesionalnih filmografa, da sada dobivaju nevjerojatnu fleksibilnost u istraživanju svog vizualnog izričaja. SIGMA fp serija demokratizira kreativnost: omogućuje je kamo god krenuli.

Kvartet novosti koje donosi SIGMA fp L

SIGMA fp L donosi i kvartet novosti, koji otvara neslućene mogućnosti. Prva od njih je ugrađeni full-frame Bayer senzor koji se odlikuje s čak 61 MP rezolucije. To je više nego kod bilo kojeg SIGMA fotoaparata prije nje! Vrlo fini detalji i izražene boje dolaze bez lažnih artefakata boje, zahvaljujući niskopropusnom optičkom filteru (OLPF). Nadalje, zahvaljujući tako moćnom senzoru, SIGMA fp L omogućuje i crop zoom funkcionalnost. Njome možete snimati ili fotografirati u HD rezoluciji uz čak peterostruki (5x) zoom, bez digitalnog poboljšanja slike. Promijenite kadar jednostavnim pomakom prstiju!

Novost je i hibridni autofokus: uz kontrastni autofokus, koristi se i najsuvremeniji autofokus s pomakom faze (phase-detect AF). Zahvaljujući tome, autofokus je brz, uglađen i precizan u praćenju subjekata u pokretu, neovisno o tome snimate li fotografije ili video. Na koncu, SIGMA fp L nudi i punjenje preko USB-C kabela za dugotrajno i bezbrižno korištenje. To znači da je možete spojiti sa svojim powerbankom kad snimate u eksterijeru, ili na računalo kad je priključite kao web kameru, i tako imati dodatnu fleksibilnost korištenja.

Nove funkcionalnosti i dodaci za čitavu SIGMA fp seriju

Dobre vijesti ovdje ne prestaju! Novi dodaci i funkcionalnosti će, poslije predstavljanja, biti dostupni za čitavu SIGMA fp seriju. Tako ćemo profitirati od:

  • EVF-11 elektroničkog viewfindera
  • dijeljenja i pohranjivanja podataka o postavkama preko QR koda
  • novih načina boje za nove mogućnosti izražavanja: DUOTONE i Powder Blue.

Uz postojeći LVF-11 viewfinder, EVF-11 je nova, kompaktna mogućnost pregleda kadra koja pruža razlučivost od 3,68 milijuna točaka. Zahvaljujući masi od samo 114 grama, uparen s tijelom SIGMA fp ili fp L fotoaparata, čitav setup ne prelazi pola kilograma. Čitava SIGMA fp serija ostaje kompatibilna s Mount Converterom MC-21 i MC-31 za SA mount, EF mount i CINE objektive, kao i 11 DG DN, 3 DC DN te 11 L-mount DG objektiva za DSLR fotoaparate. Sve zajedno, možete koristiti ukupno 67 različitih SIGMA objektiva!

SIGMA fp L omogućuje i pohranu te dijeljenje postavki fotografije putem QR koda. Na taj način možete lako podijeliti svoje omiljene postavke ili učitati postavke popularnih fotografa na svoju Sigmu! Tu su i novi načini boje: DUOTONE mijenja boje na fotografiji u efektni, dvobojni gradijent. Powder Blue ostavlja svijetao, prozračan i čist dojam. Oni se pridružuju drugim, već dostupnim načinima boje kao što je to popularni Teal and Orange.

Ove funkcionalnosti bit će dostupne od početka za SIGMA fp L fotoaparat, a za SIGMA fp postat će dostupni s lansiranjem prvog sljedećeg firmware updatea (ažuriranja). O tome ćemo pravodobno obavijestiti sve naše korisnike.

Kako do novog člana SIGMA obitelji? Dobre vijesti: nova SIGMA fp L bit će dostupna već od travnja 2021. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 17.239,00 kn. Naravno, već danas možete iskusiti prednosti originalne Sigmu fp preko ovlaštenih SIGMA trgovaca i po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 15.555 kn. Pronađite je ovdje!

Podijelite s drugima: