fbpx

Najnovije informacije o Sigminom projektu razvoja Foveon senzora

Foveon X3 senzor
Kategorija: Novosti Oznake: , ,

Najnovije informacije o Sigminom projektu razvoja Foveon senzora

Stižu nam nove vijesti o dugo iščekivanom full-frame fotoaparatu s Foveon X3 senzorom. Nakon što je prošle godine SIGMA objavila da neće uspjeti ostvariti plan isporuke ovog jedinstvenog fotoaparata, izvršni direktor Sigme, Kazuto Yamaki, obratio se javnosti s novom porukom. Jedinstven je to korak u transparentnosti, ali i jasan znak da SIGMA ne odustaje pred preprekama. Najveći neovisni svjetski proizvođač objektiva tako i dalje ostaje posvećen razvoju ovog revolucionarnog senzora. On bi trebao pružiti dosad neviđene performanse na tržištu i nastaviti tradiciju korištenja Foveon senzora u SIGMA fotoaparatima.

Pismo g. Yamakija o razvoju full-frame Foveon X3 senzora

Cjelovit prijevod pisma g. Yamakija donosimo u nastavku:

“Poštovani SIGMA kupci,

prije svega, velika hvala na vašoj stalnoj podršci i interesu za naše proizvode. U veljači 2020. objavili smo odluku o ponovnom pokretanju planova za full frame fotoaparat s Foveon X3 senzorom, počevši s razvojem nove senzorske tehnologije. Otad nismo mogli podijeliti nikakve informacije u vezi s ovim projektom i želio bih vas ovom kratkom porukom obavijestiti o situaciji.

Kao što je prethodno objavljeno, zaustavili smo razvoj projekta nakon što senzor na kojem smo radili nije mogao ući u masovnu proizvodnju zbog kritične mane. Zbog toga smo, također, raskinuli ugovor s proizvođačem senzora s kojim smo surađivali. Nadalje, utvrdili smo da bi izvorne specifikacije senzora otežale razvoj proizvoda koji bi udovoljio visokim standardima nas i naših kupaca, te smo se sukladno tome odlučili vratiti na početak.

Zahvalnost na trajnoj podršci SIGMA kupaca

Trenutno smo u potpunosti uključeni u istraživanje i razvoj projekta, pod vodstvom našeg glavnog ureda, i provjeravamo specifikacije kako bismo bili sigurni da ćemo moći zadovoljiti očekivanja stavljena pred ovaj projekt. Iako još nismo počeli s razvojem tijela fotoaparata, nastavit ćemo činiti sve da stvorimo fotoaparat u koji bismo imali potpuno povjerenje.

Želio bih izraziti iskrenu zahvalnost na trajnoj i snažnoj podršci koju ste nam iskazali. Svi naši zaposlenici, uključujući mene, i dalje daju sve od sebe kako bi razvili nove i izvanredne fotografske tehnologije. Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

Kazuto Yamaki,

Glavni izvršni direktor, SIGMA Corporation”

 

Video poruku g. Yamakija možete pogledati niže:

Podijelite s drugima: