fbpx

Kompaktni zoom koji nećete skidati s fotoaparata: nova SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary
Kategorija: Novosti Oznake: , , ,

Kompaktni zoom koji nećete skidati s fotoaparata: nova SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

Ako ste možda pomislili da je SIGMA lansiranjem niza vrhunskih prime i zoom objektiva za full-frame mirrorless fotoaparate zanemarila svoje APS-C (crop sensor) korisnike, najnovija 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary će vas potpuno razuvjeriti! Ovaj kompaktni, standardni zoom sa svijetlim otvorom blende bit će prvi izbor za sve vlasnike APS-C mirrorless fotoaparata. Bez komplikacija, bez suvišne težine, bez kompromisa. Provjerite što sve nudi nova SIGMA!

Veliki otvor blende i vrhunska kvaliteta slike

Crop-sensor fotoaparati često dolaze sa standardnim kit zoom objektivima, koji nemaju velik otvor blende niti pružaju odgovarajuću kvalitetu slike kroz čitav zoom raspon. No, mogućnost korištenja samo jednog objektiva za čitav niz situacija vrlo je primamljiva zbog svoje praktičnosti, kako za entuzijaste, tako i za profesionalce. SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary, za razliku od kit objektiva, nudi svijetli F2.8 otvor blende kroz čitav standardni raspon, ekvivalentan onome od 27 mm to 75 mm na full-frame tijelima. Uz njega je lako postići zamućene pozadine, što je idealno za atraktivne portrete ili close-upove.

Bokeh efekt je pritom uglađen i privlačan, tako da ništa ne ometa pozornost sa subjekta. Vrhunska kvaliteta slike postignuta je korištenjem tri visokoprecizna asferična elementa uz minimaliziranje ukupnog broja elemenata i bez suvišne težine. Zahvaljujući iskorištavanju korekcija unutar kamere, mogu se ukloniti i optičke nesavršenosti, kao što su distorzije ili vinjetiranje. Ovo je bilo moguće ostvariti zahvaljujući najsuvremenijem optičkom dizajnu i tehnologijama kojima se proizvode SIGMA objektivi u japanskoj regiji Aizu.

Idealan za mirrorless fotoaparate

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary je iznimno kompaktan objektiv, što ga čini idealnim za svakodnevno korištenje. Radi se o trenutno najmanjem među APS-C F2.8 zoom objektivima s autofokusom na tržištu! Maksimalni promjer iznosi 65,4 mm, duljina 74,5 mm, a težina samo 290g (za L-mount). Kako bi održala težinu ovako niskom, SIGMA je proizvela tijelo objektiva od pažljivo odabranih materijala.

Termalno stabilni kompozit (TSC) korišten je za vanjski dio objektiva, a svojstva su mu slična aluminiju. To jamči stabilne performanse i izvedbu u širokom temperaturnom rasponu. U unutarnjoj strukturi korišteni su metalni dijelovi, kako bi mehanizmi i spojevi mogli biti što tanji i čvršći te podnijeti sve izazove čestog korištenja.

Svestranost joj je drugo ime: SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

Zahvaljujući brzom i gotovo nečujnom autofokusu, SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary izvrsno se prilagođava čitavom nizu zadataka, kao što je fotografiranje u tihim okruženjima, snimanje videa ili sportskih događaja. To je postignuto uz pomoć koračnog motora kao aktuatora autofokusa. Ovako malen objektiv lako se može koristiti i kod snimanja iz ruke, vlogginga ili postaviti na gimbal.

Minimalna fokusna udaljenost objektiva je samo 12,1 cm, a maksimalno uvećanje 1:2.8, tako da je primjenjiv i kod close-upova ili makro fotografije. S malenim fotoaparatom kao što je SIGMA fp (i korištenje crop načina rada), čitav setup teži samo 712 grama. Lako će stati u gotovo svaku fotografsku torbu, i biti izvrsna pratnja na vašoj sljedećoj avanturi!

Objektiv će se moći naručiti za E-mount i L-mount fotoaparate već krajem listopada, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3.799 kuna. Video s predstavljanja, koji je predvodio karizmatični izvršni direktor Sigme, g. Kazuto Yamaki, možete pogledati odmah ispod.

Podijelite s drugima: