fbpx

SIGMA fp: pogledajte što donosi najnoviji firmware update 3.0

SIGMA fp
Kategorija: Novosti Oznake: , , , ,

SIGMA fp: pogledajte što donosi najnoviji firmware update 3.0

Kao što je najavljeno pri predstavljanju sestrinskog modela SIGMA fp L, i SIGMA fp će dobiti firmware update s brojnim unaprjeđenjima koji će ovu kameru učiniti još privlačnijim izborom. Prošlogodišnji firmware update 2.0 donio je brojne nove video mogućnosti, a update 3.0 donosi neke važne funkcije već prisutne na sestrinskoj SIGMA fp L kameri.

Kompatibilnost sa SIGMA EVF-11 elektroničkim viewfinderom

Najnoviji SIGMA EVF-11 je elektronički viewfinder ekskluzivno kreiran za SIGMA fp seriju. Sa svojim tražilom od 3,68 milijuna piksela i mogućnošću prilagodbe kuta od 0 do 90 stupnjeva, pruža iznimnu vidljivost i detalje. I dok je isprva bio dostupan za SIGMA fp L kameru, sad se može priključiti i na Sigmu fp.

Potrebe korisnika bile su na prvom mjestu kod dizajna ovog viewfindera. Primjerice, na bočnoj se strani nalazi se priključak za slušalice, preko kojeg se može nadzirati zvuk za vrijeme snimanja videa. Dizajniran je tako da ne ometa pristup priključku za mikrofon. Uz to, s njim možete istovremeno koristiti i vanjski mikrofon i slušalice. Ujedno, može se koristiti i USB priključak za vanjski SSD disk.

Novi “Powder Blue” i “Duotone” načini boje i dijeljenje postavki preko QR koda

Nakon popularnog Teal&Orange video načina boje, s novim firmware updateom SIGMA fp dobiva i dva nova! Oni dodatno proširuju njene kreativne mogućnosti. Powder Blue način donosi osjećaj jasnoće i svjetla uz osvježavajuće nijanse plave. Duotone, s druge strane, pretvara boje na fotografiji u upečatljiv dvobojni gradijent. Time postiže snažni grafički izgled, poput plakata.

Nadalje, odsad se postavke kamere mogu pohraniti i u obliku QR koda. Tako možete učitati, dijeliti i raspolagati različitim postavkama na brz i jednostavan način. Posebno zanimljivo može biti dijeljenje postavki preko QR koda na društvenim mrežama ili web stranicama. Fotografi ili video kreativci ovim putem mogu pokazati kako su došli do određene snimke, ali i koristiti ove postavke kod pružanja edukacija u fotografskim ili snimateljskim školama.

Napredniji autofokus, bolja kvaliteta JPEG-ova i više kontrole

Od ostalih poboljšanja koja dolaze, tu je napredniji autofokus koji donosi veću stabilnost. Poboljšana je i kvaliteta fotografija u JPEG formatu. Dodana je jedinstvena “Quick Focus Frame Shift” funkcija, a prilagođenim tipkama na kameri se odsad može pridružiti veći broj različitih funkcija. Funkcija “Flicker Control” je dodatno unaprijeđena, a tu je i “Custom Frame” opcija za prilagođeni okvir u vodiču za okvire (“Frame Guide”).

Ovaj će firmware update biti dostupan za sve SIGMA fp korisnike od 3. lipnja 2021. godine. Moći ćete ga preuzeti na globalnim web stranicama SIGMA korporacije, a poveznica će biti dostupna i na sigma-foto web stranici koju uređuje Solus, ovlašteni SIGMA distributer. Ovime će najmanja i najlakša full-frame mirrorless kamera dobiti dodatnu draž. SIGMA uloženim trudom tako iznova potvrđuje koliko joj je stalo do optimalnog iskustva svojih korisnika.

Podijelite s drugima: