fbpx

Ultraširoki kompaktni zoom kakvog ste oduvijek željeli: SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary

SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary blog cover

Ultraširoki kompaktni zoom kakvog ste oduvijek željeli: SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary

Oduvijek ste sanjali o kompaktnom, ultraširokom zoom objektivu s velikim otvorom blende, kojeg ćete moći lako izbalansirati na stativu ili gimbalu? Stigla je nova SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary: moćni, kompaktni zoom za full-frame mirrorless fotoaparate, s vrhunskom kvalitetom slike i unutarnjim sustavom zumiranja. Idealno se uparuje s postojećim standardnim SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary objektivom te je namijenjen E-mount i L-mount tijelima.

Vrhunska optika za očaravajuće rezultate

Nova je SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary stvorena za najmodernije full-frame mirrorless fotoaparate visoke rezolucije. Unatoč vrlo kompaktnim dimenzijama za širokokutni F2.8 zoom, isporučuje vrhunske rezultate u najrazličitijim fotografskim situacijama. Njene dvije velike asferične leće i pet idealno posloženih FLD staklenih elemenata osiguravaju nisku težinu i dimenzije. Istovremeno, njen se optički dizajn brine o učinkovitom poništavanju lateralnih i vertikalnih kromatskih aberacija, koje su tipični izazov kod ultraširokih zoom objektiva.

Kako je ovaj objektiv namijenjen suvremenim mirrorless fotoaparatima, koristi napredne digitalne korekcije u tijelu fotoaparata kako bi vrhunski optički rezultati bili dostupni u ovako skromnim dimenzijama. Stalni maksimalni otvor blende od F2.8 pruža plitko polje dubine za snažno pozadinsko zamućenje. Bokeh efekt je ugodno zaokružen i mekan, zahvaljujući dijafragmi s devet oštrica. Flaring i ghosting učinkovito se suzbija uz pomoć Super Multi-Layer premaza. Tako slika ostaje kontrastna čak i u situacijama sa snažnim pozadinskim osvjetljenjem.

SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary: sinonim za kompaktnost i praktičnost

S duljinom od tek nešto preko 10 cm i težinom od 450 grama (za L-mount), SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary je iznimno kompaktnih dimenzija za ovako moćan objektiv. Njegov unutarnji sustav fokusiranja omogućuje da objektiv zadrži istu duljinu kroz čitav zoom raspon i gotovo bez pomaka točke težišta. Takva stabilnost je idealna za korištenje na gimbalu, stativu ili snimanje iz ruke.

Autofokusni mehanizam koristi koračni motor za brzo i tiho fokusiranje, što ga čini pogodnim fotografiranje u tihim okruženjima ili snimanje videa. Dodatna praktičnost, koju će osobito cijeniti krajobrazni fotografi i snimatelji filmova, postiže se navojem za filtere na prednjoj strani. Tako se ND ili polarizirajući filteri mogu lakše i brže postaviti. Kompaktnost i praktičnost koju pruža ovaj objektiv izvrsno se uparuje sa SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary objektivom. S njime čini duo s iznimnim F2.8 zoom rasponom i ukupnom težinom manjom od kilograma.

Neprikosnovena kvaliteta izrade

Kako je postignuta tako mala težina, i znači li ona žrtvovanje kvalitete? Uz Termalno stabilni kompozit (TSC) s karakteristikama sličnim aluminiju te druge iznimno lagane materijale korištene u izradi, ovaj objektiv pruža vrhunske performanse čak i u najzahtjevnijim okruženjima. Preciznost izrade i vrhunsku kvalitetu jamče rigorozne kontrole kvalitete i tehnologije korištene u Sigminoj jedinoj tvornici u japanskoj regiji Aizu.

Kako možete doći do ovog objektiva? Nova SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary počet će s prodajom u drugoj polovici lipnja, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6.675 kuna (odnosno, okvirno 899 eura). Kao i za sve druge SIGMA objektive, registracijom nakon kupnje možete dobiti produljeno jamstvo od dodatne tri godine. Time se ukupno razdoblje jamstva produljuje na pet godina. Više saznajte ovdje.

Podijelite s drugima: