fbpx

Objavljeni pobjednici SIGMA Spring Spectrum natječaja: pogledajte laureate!

SIGMA Spring Spectrum
Kategorija: Novosti Oznake: , ,

Objavljeni pobjednici SIGMA Spring Spectrum natječaja: pogledajte laureate!

Stiglo nam je dugo, toplo ljeto! I to nakon promjenjivog i šarolikog proljeća, u kojem smo imali prilike iskusiti sav spektar mijena: od travanjskog snijega do uzavrelog lipnja. U tom ste razdoblju mogli sudjelovati u našem prigodnom nagradnom natječaju, pokazati sve radosti ovog godišnjeg doba i osvojiti vrijedne nagrade. Glavna među njima bila je vrhunska cine kamera, SIGMA fp. Provjerite koji su bili kriteriji te tko su pobjednici SIGMA Spring Spectrum natječaja!

Širok spektar pristiglih radova i težak zadatak za žiri

Pravila sudjelovanja bila su jednostavna, kako bismo omogućili sudjelovanje što većem broju SIGMA entuzijasta i profesionalaca. Najvažnije je bilo biti kreativan sa SIGMA fotoaparatom ili objektivom te objaviti svoje inspirativne uratke na Instagramu s hashtagom #SigmaSpringSpectrum. Bili smo oduševljeni mnoštvom objavljenih uradaka, i bio je pravi izazov izabrati najbolje!

Podsjećamo, u uži izbor mogle su ući fotografije koje su bile objavljene tijekom trajanja natječaja, odnosno od 15. svibnja do 21. lipnja. Ujedno, fotografije su morale prikupiti više od 100 srca na Instagram objavi. Napominjemo kako, sukladno pravilima, nismo mogli uzeti u obzir:

  • objave s više fotografija;
  • objave koje su objavljene prije 15. svibnja 2021., ili nakon 21. lipnja 2021.;
  • objave koje nismo mogli povezati s temom natječaja (koje nisu imale barem jedan proljetni motiv);
  • objave koje nisu prikupile potreban broj srca (lajkova) do zaključno 25. lipnja 2021.

Naš je stručni žiri bio sastavljen od priznatih fotografa i umjetnika, između kojih su Goran Jović, Uroš Podlogar i Jovana Rikalo, te stručnjaka iz redova Solusa, ovlaštenog SIGMA distributera. Pomno su pregledali sve pristigle radove. To je značilo jednu vrstu glavobolje: odabrati najbolje između tolikih izvrsnih uradaka! Prvenstveni kriterij je bila općenita kvaliteta fotografije. Naposljetku, složili su se oko tri koja su ih se najviše dojmila.

Pobjednici SIGMA Spring Spectrum natječaja

Pobjedniku natječaja pripao je Ugovor o suradnji za SIGMA Ambasadora, uz već spomenutu glavnu nagradu, najlakšu i najmanju full-frame mirrorless kameru na svijetu – SIGMA fp. Dio fleksibilne i moćne SIGMA fp serije, omiljena je među nezavisnim filmašima, putnicima, fotonovinarima i svim zaljubljenicima u vrhunski dizajn. Stalna ažuriranja firmwarea jamče kontinuiranu vrijednost i relevantnost. Najnoviji među njima, update 3.0, donio je kompatibilnost s elektroničkim viewfinderom EVF-11, nove načine boje, poboljšani autofokus i brojne druge prednosti koje možete pregledati ovdje.

SIGMA fp ide u ruke autora poznatog pod nadimkom sedmogjula10, koji je za ovaj nesvakidašnji, ali upečatljiv ulični portret iskoristio moćni novi SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art. Pobjedničku fotografiju pogledajte ovdje:

Pobjednici SIGMA Spring Spectrum

Drugo mjesto osvojio je sanjivi portret snimljen klasičnom tridesetpeticom SIGMA 35mm F1.4 DG HSM Art:

Druga nagrada SIGMA Spring Spectrum

Trećeplasirana fotografija istu je tridesetpeticu iskoristila u posve drukčijem okruženju, i pokazala neponovljivi alpski mir prošaran drvenim kućicama i crnogoricom na platnu od dolomitnih stijena:

Treća nagrada SIGMA Spring Spectrum

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u našem natječaju! Pratite nas za više informacija o novim nagradnim natječajima, a ako vas u međuvremenu zanima objava vaše fotografije ili priče na SIGMA Adria kanalima ili sigma-foto stranicama, rado ćemo razmotriti vaše radove ovdje.

Čestitamo dobitnicima!

Podijelite s drugima: