fbpx

Novi, nenadmašni SIGMA makro objektiv: 105mm F2.8 DG DN Art

SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art
Kategorija: Novosti Oznake: , ,

Novi, nenadmašni SIGMA makro objektiv: 105mm F2.8 DG DN Art

Stigle su uzbudljive novosti iz japanske regije Aizu! Nakon što je prošlog mjeseca predstavljen novi, vrhunski portretni objektiv za full-frame mirrorless fotoaparate – SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art – jesen donosi novi hit!

Novi, ultimativni makro objektiv – jer ste Vi to tražili

Jedna od rijetkih dobrih stvari u ovoj godini bila je što smo, boraveći više u prirodi, više otkrivali ljepotu predmeta, cvijeća i životinja u našoj neposrednoj blizini. Tako su nastale neke nevjerojatne makro fotografije. Zahtjevna nas je situacija potaknula da pronađemo radost u fotografiranju svakodnevice. SIGMA je, uvidjevši snažnu potražnju za naprednim makro objektivima, a posebno 105mm F2.8 MACRO EX DG OS HSM, odlučila odgovoriti na potrebe korisnika. Novi SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art, dizajniran ekskluzivno za full-frame mirrorless fotoaparate, podiže letvicu do sasvim nove razine.

Najsuvremeniji optički dizajn osigurava iznimnu oštrinu slike na svim udaljenostima od subjekta: od ekstremnih close-upova sve do beskonačnosti. Uz to, poseban je naglasak stavljen na korekciju longitudinalnih kromatskih aberacija. One se, naime, ne mogu ispraviti u samom fotoaparatu. Njegova optička superiornost nudi iznimno detaljno renderiranje i vjernost boja.

Prirodan bokeh efekt te minimiziran ghosting i flare

Jedan od prioriteta u izradi nove Sigme 105mm F2.8 DG DN MACRO Art bio je prirodan i privlačan bokeh efekt. On je i karakterističan za srednji telefoto domet. Velika količina periferne svjetlosti pomaže u stvaranju prekrasnih bokeh krugova, dok prirodan bokeh efekt u pozadini, kao i sprijeda, uvećava slobodu fotografske ekspresije. Kad se (uz L-mount objektive) koristi s najnovijim SIGMA telekonverterima TC-1411 (1,4x) i TC-2011 (2,0x), omogućuje makro fotografiranje uz još veće uvećanje. Minimalna radna udaljenost (29,5 centimetara) pritom ostaje očuvana.

Ovaj objektiv učinkovito minimalizira flare i ghosting, što je rigorozno testirano od najranije faze razvoja. Tako možete biti sigurni da će se dobro ponašati i u situacijama sa snažnim pozadinskim osvjetljenjem. Optimiziran je za najsuvremenije funkcionalnosti mirrorless fotoaparata, poput AF detekcije očiju i lica. Pogoni ga snažni hipersonični motor (HSM), zbog čega je autofokus vrlo precizan i tih. Vrhunsku kvalitetu izrade jamči napredna tehnologija proizvodnje u japanskoj regiji Aizu, gdje nastaju svi SIGMA objektivi.

SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art: ostvarite svoju umjetničku viziju

SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art odlikuje i vrhunska ergonomija i kontrola postavki, kako biste mogli u potpunosti ostvariti svoju umjetničku viziju. Na tijelu objektiva nalazi se prekidač limitatora fokusa, kao i AFL gumb, kojem se mogu pridružiti različite funkcije preko samog fotoaparata. Prsten za otvor blende ima i dodatni prekidač za uključivanje ili isključivanje prepoznatljivog klika, koji se javlja kod okretanja prstena. Sam prsten se može i zaključati na određenoj poziciji, tako da možete spriječiti njegovo slučajno pomicanje.

Objektiv karakterizira i struktura otporna na prašinu i zapljuskivanje, čime ga možete koristiti u prirodi, interijerima ili najrazličitijim zahtjevnim uvjetima. Tu su i premazi koji odbijaju ulje i vodu, kao i ugrađeno sjenilo objektiva. Prsteni i prekidači su iznimno robusni te pružaju adekvatnu povratnu informaciju, kako biste bili sigurni pri njihovom rukovanju. Lakoća korištenja, prilagodljivost i kvaliteta izrade čine Sigmu 105mm F2.8 DG DN MACRO Art izvrsnim izborom za entuzijaste i profesionalce koji žele pomaknuti granice svog kreativnog izražavanja.

Preporučena maloprodajna cijena SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art objektiva iznosi 4.575,00 kuna bez PDV-a, odnosno 5.718,75 kuna s PDV-om u Hrvatskoj. Prodaja službeno počinje 23. listopada 2020., a možete ga pronaći kod ovlaštenih SIGMA trgovaca.

Podijelite s drugima: