fbpx

SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art: novi ultimativni portretni objektiv za mirrorless fotoaparate je stigao!

SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art

SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art: novi ultimativni portretni objektiv za mirrorless fotoaparate je stigao!

Nakon tri zoom i dva prime objektiva za full-frame mirrorless fotoaparate, SIGMA nam donosi i treći prime objektiv u ovom nizu. Uz dvije kraće opcije, nevjerojatnu tridesetpeticu F1.2 i kompaktnu četrdesetpeticu F2.8, treće pojačanje je u mid-telefoto segmentu. Nova SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art oduševljava svojim optičkim performansama, kompaktnošću i malom masom te vrlo brzim autofokusom. Svojim karakteristikama nameće se kao idealan portretni objektiv za mirrorless fotoaparate.

Ultimativni portretni objektiv: nastavak tradicije Art linije

SIGMA ima dugo iskustvo u izradi izuzetnih portretnih objektiva, kao što su 85mm F1.4 DG HSM Art, 105mm F1.4 DG HSM Art i 135mm F1.8 DG HSM Art. Budući da je Art linija perjanica Sigmine ponude, i nova osamdesetpetica nudi najviše optičke performanse te najsuvremeniji optički dizajn. Rezultati će oduševiti i profesionalce i zahtjevne foto entuzijaste.

Kako SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art postiže ove visoke standarde? Sadrži čak pet SLD (specijalnih niskodisperzijskih) stakala te jednu asferičnu leću uz najnaprednije visokorefrakcijsko indeksno staklo. Svi su oni zaduženi za korekciju aberacija koje tijelo fotoaparata ne može učinkovito ispraviti. Poseban je naglasak stavljen na korekciju aksijalnih kromatskih aberacija, za oštre fotografije bez iskrivljenja boja, čak i pri potpuno otvorenoj blendi na F1.4.

Visoka razlučivost koja pokriva cijelu sliku od središta do rubova osigurava da je područje u fokusu oštro. U kombinaciji s izraženim bokeh efektom pri F1.4, možete snažno istaknuti željeni subjekt na fotografiji. Opsežnim testiranjem i optimizacijom uspješno je minimiziran ghosting i postignuta oštra i jasna slika čak i u uvjetima sa snažnim pozadinskim osvjetljenjem.

SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art pruža dosad neviđenu kompaktnost

Težina najnovije Sigme iznosi samo 630g, uz veličinu filtera od 77mm i ukupnu duljinu od 94,1mm (za L-mount). Zahvaljujući dizajnu specijalno za mirrorless fotoaparate, može pružiti dosad neviđenu kombinaciju: vrhunske optičke performanse i velik otvor blende uz lagano i kompaktno tijelo objektiva.

Novi autofokusni koračni motor optimiziran je i za autofokus s faznom detekcijom, i eye-AF. Ne samo da on pruža uglađeno iskustvo snimanja, kakvo je moguće samo s mirrorless fotoaparatima, već omogućuje i znatno manje dimenzije objektiva. Nadalje, izvlačeći maksimum iz korekcija slike unutar tijela kamere, SIGMA se mogla koncentrirati na što kvalitetnije korigiranje aberacija za koje je zadužen optički sustav. Time su se i dimenzije objektiva mogle smanjiti te povećati njegova primjena u dosad neuobičajenim situacijama: primjerice, uličnoj fotografiji ili snapshotovima. Ujedno, izvrsno će se snalaziti i na najmanjim tijelima fotoaparata, kao što je izuzetno kompaktna SIGMA fp.

Vrhunske funkcionalnosti i kvaliteta izrade

SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art svojim će naprednim funkcionalnostima i izradom jednako zadovoljiti napredne entuzijaste kao i profesionalce. Velika novina na njemu je prekidač za zaključavanje iris-prstena, koji sprječava njegovo nenamjerno pomicanje tijekom snimanja. Tu su i dobro poznati prekidač za promjenu načina rada autofokusa te AFL gumb. Njime se preko tijela fotoaparata može pridružiti određena funkcija za brzi pristup. Kao i na 45mm F2.8 Contemporary, otvor blende moguće je kontrolirati i preko odgovarajućeg, manjeg iris-prstena koji se nalazi bliže mountu objektiva. Fleksibilnošću kontrola, objektiv se može jednostavno prilagoditi stilu korištenja svakog fotografa.

Uz strukturu otpornu na prašinu i zapljuskivanje, ovaj objektiv koristi napredne materijale kao što je termalno stabilni kompozit (TSC) i aluminij. Tijelo objektiva odlikuje kvaliteta izrade tipična za beskompromisnu Art liniju, što odražava i uglađeno upravljanje prstenovima te adekvatna povratna informacija kod pritiska na gumbe. Svaki dio novog objektiva izrađen je u skladu s najvišim Made in Aizu standardima kvalitete. Dostupan je za E-mount i L-mount, a više detalja možete pogledati i na videu s njegova predstavljanja.

Podijelite s drugima: