fbpx

Stigao je najiščekivaniji fotoaparat ove jeseni: SIGMA fp!

SIGMA fp
Kategorija: Novosti Oznake: , , , ,

Stigao je najiščekivaniji fotoaparat ove jeseni: SIGMA fp!

Jedno od najvećih iznenađenja godine u fotografskom svijetu i vjerojatno najiščekivaniji fotoaparat ove jeseni je napokon tu: SIGMA fp. Najmanji i najlakši full-frame mirrorless fotoaparat na svijetu je danas svečano predstavljen u Japanu, a u nastavku ćemo otkriti više detalja o ovom iznimnom uređaju.

Kako je nastala SIGMA fp?

Izvršni direktor Sigme, Kazuto Yamaki, u nedavnom intervjuu za Cinema 5D iznio je kako je došlo do ideje za fp: “Prije otprilike tri godine napravio sam osnovni plan za Sigmu fp, koju sam i sam želio posjedovati. Tada sam podijelio tu ideju s inženjerom, nakon čega smo zajednički kreirali koncept fotoaparata.”

Tijekom razvoja, SIGMA je iznova preispitala koje bi mjesto digitalni fotoaparat trebao imati u našoj svakodnevici. Tako je došla do “džepnog full-frame” koncepta. Naime, stvoriti sustav koji je istinski orijentiran korisniku te može ispuniti sve zahtjeve fotografa i snimatelja bez obzira na okolnosti bio je veliki izazov. Na taj je izazov SIGMA odgovorila fp-om.

Ideja zvuči dobro, ali – kako to izgleda u stvarnosti?

Fotoaparat je, prije svega, iznimno kompaktan. Ima dva načina snimanja: cine i still, koji se mogu jednostavno izmjenjivati putem malenog prekidača, nudeći više fleksibilnosti i slobode u korištenju. Osim toga, SIGMA fp je otporna na prašinu i zapljuskivanje, tako da se s njom možete zaputiti u nova, izazovna okruženja te beskompromisno tragati za najboljom fotografijom. Robusno kućište sadrži i veliki pasivni hladnjak od magnezija, koji se nalazi između LCD ekrana i tijela fotoaparata, za optimalne performanse. Može se koristiti s različitim SIGMA dodacima, ovisno o preferiranoj namjeni i stilu korisnika, te vrhunskim SIGMA objektivima. 

Kreativni izražaj vlasnika može se ostvariti i kroz brojne napredne funkcije, kao što su različiti načini rada boje, primjerice “Teal and Orange”, kontrola tona i fill light funkcija za precizno podešavanje svih detalja fotografije. Osim tijela fotoaparata, SIGMA je odlučila ponuditi i kit s objektivom, odnosno SIGMA fp fotoaparat sa SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary objektivom. Uz vrhunski 45mm objektiv moći ćete istražiti brojne mogućnosti izražavanja koje vam omogućava SIGMA fp fotoaparat.

Kako mogu naručiti Sigmu fp?

Ah, važno pitanje! SIGMA fp može se naručiti na prodajnim mjestima ovlaštenih SIGMA trgovaca. Njihov popis po zemljama možete pronaći ovdje. Preporučena maloprodajna cijena iznosi 15.555 kuna s uključenim PDV-om za tijelo fotoaparata. Nakon što nabavite svoju novu Sigmu, ne zaboravite je registrirati na našim stranicama i osigurati produljeno jamstvo od dodatne 3 godine!

Podijelite s drugima: