fbpx

Stigao je novi standardni APS-C zoom za X Mount!

X Mount zoom
Kategorija: Novosti Oznake: , , ,

Stigao je novi standardni APS-C zoom za X Mount!

Prvi APS-C zoom objektiv za mirrorless fotoaparate koji je proizvela SIGMA, 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary, postaje dostupan za Fujifilm X Mount! To je ujedno i četvrti SIGMA objektiv dostupan za X Mount te prvi X Mount zoom, nakon što je početkom godine predstavljen APS-C prime trojac. Njega čine SIGMA 16mm F1.4 DC DN Contemporary, SIGMA 30mm F1.4 DC DN Contemporary i SIGMA 56mm F1.4 DC DN Contemporary. Sad im se pridružio i ovaj svestrani zoom: provjerite zašto je izvrstan izbor za sve vlasnike X Mount fotoaparata!

Velik stalni F2.8 otvor blende i vrhunska kvaliteta slike

Za trenutke kad trebate jedan objektiv za različite situacije i kadrove, nema boljeg izbora od standardnog zoom objektiva. Najnovija SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary ima svijetli F2.8 otvor blende kroz čitav zoom raspon. On se proteže od efektivnih 27 do 75 mm, preračunato u full-frame format. Uz njega je lako postići zamućene pozadine, što je idealno za atraktivne portrete ili close-upove.

Najnovija optička rješenja pružaju vrhunsku oštrinu slike i privlačan bokeh efekt. Minimalna fokusna udaljenost iznosi samo 12,1 cm. Uparena je s maksimalnim uvećanjem od 1:2,8 i omogućuje jednostavno fotografiranje close-upova. Algoritam autofokusa posebno je podešen za X Mount. Tako nudi brzinu, preciznost, podršku za AF-C te korekciju aberacija unutar tijela fotoaparata (ovisno o fotoaparatu).

Kompaktan i svestran X Mount zoom

Glavna prednost SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary objektiva je njegova kompaktnost i mala težina. To ga čini lako prenosivim i fleksibilnim, pa ćete ga rijetko skidati s fotoaparata. Unatoč vrhunskim performansama, on je najmanji i najlakši među standardnim APS-C zoomovima sa stalnim F2.8 otvorom blende. Najveći promjer tijela objektiva iznosi samo 61,6 mm, duljina je 76,8 mm. Teži svega 285 grama.

Uza sve to, nudi i zaštitu od prašine i zapljuskivanja na mountu, što ga čini pogodnim za korištenje u različitim vremenskim uvjetima. Zahvaljujući korištenju termalno stabilnog kompozita, sa svojstvima sličnim aluminiju, performanse su mu stabilne u širokom temperaturnom rasponu. U unutarnjoj strukturi korišteni su metalni dijelovi, kako bi mehanizmi i spojevi mogli biti što tanji i čvršći te podnijeti sve izazove čestog korištenja.

Što ako preferiram svijetli prime objektiv?

U tom slučaju, možete birati između tri različite žarišne duljine SIGMA prime objektiva s F1.4 otvorom blende za X Mount. Oni nude efektivnih 24, 45 ili 84 mm, preračunato u full-frame format. To su ranije spomenuti SIGMA 16mm F1.4 DC DN Contemporary, SIGMA 30mm F1.4 DC DN Contemporary i SIGMA 56mm F1.4 DC DN Contemporary.

Ovaj SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary standardni zoom obuhvaća gotovo sve njihove žarišne duljine. Idealan je za fotografe i snimatelje koji žele svestranost i kompaktnost. Bit će dostupan od prosinca ove godine, uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 500,00 EUR (u kunskoj protuvrijednosti).

Podijelite s drugima: