fbpx

SIGMA otkriva najlakši* 50mm s F1.2 otvorom blende – najviše optičke performanse u kompaktnom tijelu prestižne SIGMA Art serije

SIGMA 50mm F1.2 DG DN Art
Kategorija: Novosti Oznake: , , ,

SIGMA otkriva najlakši* 50mm s F1.2 otvorom blende – najviše optičke performanse u kompaktnom tijelu prestižne SIGMA Art serije

SIGMA Art linija uvijek je nudila nove mogućnosti i iznenađenja za umjetničko izražavanje, a sada dolazi nova SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art  koja će nadmašiti dosadašnje standarde. SIGMA je ovim objektivom usmjerila svoj fokus na opisnu snagu koja je savršeno iskoristiva  od najšireg otvora blende, kao i na prenosivost koja omogućuje da se visoke performanse pokažu u bilo kojem polju rada. U smislu reprodukcije slike, SIGMA je postigla visoku snagu rezolucije iz maksimalnog otvora kroz cijeli raspon fokusa, a ujedno je obogatila ljepotu velikog efekta bokeha na F1.2. Osim toga, konstrukcija leća i mehanički dizajn su svedeni na minimum, što je rezultiralo značajno kompaktnim i laganim tijelom.. Objektiv je također opremljen s punim rasponom funkcija pogodnih za profesionalnu uporabu, uključujući visoku preciznost auto fokusa pomoću najnovijeg HLA (High-response Linear Actuator) smanjenog volumena uz održavanje iste snage potiska. Nadamo se da će korisnici uživati u vrhunskom Art F1.2, koji će sve što snime, pa čak i fotografsko iskustvo pretvoriti u nešto posebno.

Idealan za profesionalne fotografe i entuzijaste koji traže mogućnost umjetničkog izričaja uz visoku kvalitetu slike i zaokruženim bokeh efektom s velikim otvorom blende F1.2 koji omogućava vrhunsko snimanje čak i u uvjetima niskog osvjetljenja te snimanje iz ruke. Objektiv je dostupan za L-mount i Sony E-mount aparate, u prodaji se može naći nakon 18.travnja kod ovlaštenih Sigma trgovaca po preporučenoj cijeni od 1499€.

* Kao AF 50mm F1.2 izmjenjivi objektiv za kamere bez zrcala. (Od ožujka 2024., SIGMA)

 

Najviša opisna snaga za iskorištavanje svjetline F1.2

SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art je dizajniran s naglaskom na visokoj razlučivosti od maksimalnog otvora do punog fokusa i velikog, lijepog bokeh izraza. Kontrast između oštrine fokusne površine i efekta bokeha koji se topi stvara trodimenzionalni učinak zahvaljujući otvoru F1.2. Osim toga, dijafragma s 13 oštrica omogućuje prekrasne bokeh izraze. Fokus „disanje“ je također dobro potisnuto  da se F1.2 renderiranje može u potpunosti koristiti u video snimanju.

 

Svjetlina F1.2 maksimalnog otvora i visoke razlučivosti od minimalnog do beskonačnog fokusa

Najnoviji optički dizajn postiže visoku snagu rezolucije sa svakom aberacijom koja je temeljito potisnuta od maksimalnog otvora. Objektiv je sposoban pružiti detalje bez prelijevanja boje u bilo kojoj situaciji. Osim toga, ugrađeni plutajući fokus je povoljan za poboljšanje performansi kratkog dometa, osiguravajući stabilnu kvalitetu slike visoke razine u cijelom rasponu od minimalne udaljenosti fokusiranja do beskonačnosti.

 

Bogat i lijep bokeh efekt  bez prelijevanja boja

Ispravljanjem sferne aberacije, bljeskanja sagitalne kome, aksijalne kromatske aberacije i drugih aberacija, objektiv pruža prirodne bokeh slike koje zamagljuju glatko i bez prelijevanja boje iz žarišne ravnine. Dvostruka bokeh linija je također potisnuta, omogućujući korisnicima da iskoriste blagi bokeh efekt u svom izrazu.

 

Zaobljena dijafragma s 13 oštrica

Objektiv utjelovljuje prvu SIGMA-inu dijafragmu s 13 oštrica, koja održava kružni oblik čak i kada se zaustavi od maksimalnog otvora. Točnost površine asferične leće poboljšana je do krajnjih granica kako bi se omogućili glatki i lijepi okrugli bokeh izrazi.

 

Dizajniran kako bi se smanjio „focus breathing“, odbljesak i udvajanje

Optimizacija rasporeda fokusne grupe i asferičnog oblika značajno potiskuje foku breathing, Promjena kuta gledanja zbog promjene fokusa je svedena na minimum, stvarajući prirodan izgled fokusa prilikom snimanja videozapisa. Odbljesak i udvajanje koji smanjuju kvalitetu slike, rješavaju se pod svim uvjetima upadnog svjetla, na temelju najnaprednije simulacijske tehnologije. Otpornost pozadinskog osvjetljenja omogućuje jasne i oštre slike u bilo kojim svjetlosnim uvjetima.

 

Najlakše tijelo objektiva u svojoj klasi*, pogodno za širok raspon primjena

Beskompromisno provodeći visoke optičke performanse i prenosivost, koji su inherentno kontradiktorni, najviša razina performansi kondenzirana je u najlakše tijelo objektiva u svojoj klasi. SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art se može koristiti ne samo u ograničenim situacijama i aplikacijama, već i u svim vrstama streljačkih okruženja.

* Kao AF 50mm F1.2 izmjenjivi objektiv za kamere bez zrcala. (Od ožujka 2024., SIGMA)

 

Dvostruki HLA s novim sustavom

Razvijen je novi sustav koji značajno smanjuje volumen i istovremeno zadržava isti potisak HLA(High-response Linear Actuator)  , kojeg karakterizira visoka točnost i tišina u radu, a sadržan je u svakoj od dvije fokus grupe. Ova tehnološka inovacija uspijeva ostvariti brzi auto fokus uz kompaktno tijelo objektiva.

 

Konstrukcija objektiva i mehanički dizajn ogoljeni su na apsolutni minimum

Svaki komad stakla je što je moguće tanji, a koriste se stakla s visokim indeksom loma i četiri asferične leće. Visoka razina tehnologije proizvodnje u jedinoj proizvodnoj bazi SIGMA-e, tvornici Aizu, pruža preciznost potrebnu za obradu tih tankih staklenih elemenata i omogućavanje masovne proizvodnje. Osim toga, plutajući fokus osigurava visoke performanse dok skraćuje ukupnu duljinu, što rezultira kompaktnim dimenzijama ovog objektiva. U fazi mehaničkog projektiranja naglasak je stavljen na smanjenje težine. Sustavnim uklanjanjem pojedinih komponenti SIGMA je postigla proizvodnju najlakšeg objektiva u svojoj klasi, težine samo 745g/26.3oz.*

* Ove brojke su za L-Mount.

 

Obilje funkcija za profesionalnu uporabu uz izvrsnu kvalitetu izrade

Osim raznih funkcija koje podržavaju fotografiju, kao što su AFL gumb*  (gumb za zaključavanje auto fokusa) i prsten otvora blende, kompletan objektiv je izrađen tako da pruža osjećaj visoke kvalitete već na dodir. SIGMA 50mm F1.2 DG DN | Art dizajniran je s visokom funkcionalnošću i pouzdanošću kako bi zadovoljio stroge zahtjeve stručnjaka, te ga krasi izvrsna kvaliteta izrade za dugotrajnu, pouzdanu upotrebu.

* Funkcija dostupna samo na podržanim kamerama. Dostupne funkcije mogu varirati ovisno o korištenoj kameri.

 

Alat za kreativno izražavanje sa specifikacijama SIGMA Art linije

Sastavljanjem visoko preciznih dijelova izrađenih od laganog i snažnog TSC* i drugih materijala, objektiv ima visoku razinu krutosti i trajnosti karakterističnih za  SIGMA Art liniju  bez žrtvovanja prenosivosti, kao i izvrsnu kvalitetu gradnje koja omogućuje dugotrajnu i pouzdanu uporabu kao fotografski alat.

* TSC (Thermally Stable Composite) je vrsta polikarbonata s toplinskom brzinom širenja sličnom onoj od aluminija. Ima visok afinitet prema metalnim dijelovima, što pridonosi visokoj kvaliteti proizvodnje proizvoda.

 

Različite funkcije pomoći pri snimanju

Objektiv je opremljen AFL gumbom koji se može dodijeliti nizu funkcija putem izbornika na odabranim kamerama. Osim prstena otvora blende, objektiv je opremljen prekidačem za zaključavanje otvora blende i prekidačem za uključivanje i isključivanje klik prekidača.

 

Struktura otporna na prašinu i prskanje* i premazivanje vode i ulja

Osim strukture otporne na prašinu i prskanje, prednji element leće ima premaz za zaštitu od vode i ulja, omogućujući fotografima da snimaju bez brige i u zahtjevnim okolnostima.

* Struktura je dizajnirana da bude otporna na prašinu i prskanje, ali nije vodootporna. Pazite da ne dovedete objektiv u kontakt s velikom količinom vode. Voda unutar objektiva može uzrokovati veliku štetu, čak i učiniti leću nepopravljivom.

Uz objektiv se isporučuje i sjenilo u obliku latica s mehanizmom zaključavanja za sigurno pričvršćivanje.

Podijelite s drugima: