fbpx

Vijesti iz Sigme: g. Kazuto Yamaki o Sigmi fp, najava novih EF-mount i odlazak Pentaxovih K-mount objektiva

Vijesti iz Sigme - SIGMA fp
Kategorija: Novosti Oznake: , , , ,

Vijesti iz Sigme: g. Kazuto Yamaki o Sigmi fp, najava novih EF-mount i odlazak Pentaxovih K-mount objektiva

Iz proteklog mjeseca izdvajamo nekoliko vijesti iz Sigme za sve foto entuzijaste, ali i profesionalce. One se ponajprije tiču novog SIGMA fp fotoaparata, koji je na ovoljetnom predstavljanju iznenadio i zaintrigirao fotografski svijet, ali i nekoliko promjena u dostupnim objektivima, odnosno mountovima.

SIGMA fp update: koliko smo blizu?

Na nedavno održanom sajmu IBC 2019, g. Kazuto Yamaki, direktor Sigme, dao je intervju Johnnieju Behiriju iz Cinema 5D. Najprije je opisao trenutno fazu razvoja Sigme fp: “Završili smo sav hardver, tako da smo već započeli s proizvodnjom. No, još uvijek radimo na softveru i firmwareu. Veoma smo blizu beta verzije, a nakon nje ćemo biti u mogućnosti završiti firmware.”

Na upit kada bismo mogli očekivati prve isporuke SIGMA fp fotoaparata, g. Yamaki je odgovorio: “Ciljamo pustiti je u prodaju tijekom ove jeseni.” Preporučujemo da pogledate cijeli video, u kojem je g. Behiri postavio i mnogo drugih, zanimljivih pitanja vezanih uz Sigmu fp te u kojem g. Yamaki iznosi i nešto više detalja o tome kako je došlo do ideje za stvaranje ovog intrigantnog fotoaparata.

Na našem webu možete pratiti sve važne vijesti iz Sigme, pa ćemo vas obavijestiti i čim SIGMA fp bude dostupna u trgovinama.

Stižu nam DC DN objektivi za EF-M mount

U predstojećem razdoblju Sigma će se fokusirati na ponudu većeg broja objektiva za mirrorless fotoaparate. Tako će uskoro u ponudi biti i Sigmini DC DN objektivi za Canon EF-M mount. Isprva će to biti tri prime objektiva: 16mm, 30mm i 56mm. Njihov maksimalni otvor blende iznosi f/1.4, a žarišne duljine su, redom, 16mm (ekvivalent 24mm za full-frame), 30mm (ekvivalent 24mm za full-frame) i 56mm (ekvivalent 84mm za full-frame).

Sva tri objektiva dio su Sigmine Contemporary linije. Ova linija u sebi skriva najnoviju tehnologiju, istovremeno održavajući dimenzije i težinu niskom. Uz to, zadržava napredne optičke performanse, široku upotrebljivost i prenosivost. Objektivi u liniji Contemporary često se koriste za fotografiranje pejzaža na putovanjima, ležerne snimke u slobodno vrijeme, obiteljske fotografije i razne druge prigode. Sad su svoju svestranost i iskoristivost samo proširili, obuhvativši i Canon EF-M mount.

Vijesti iz SigmePrestanak proizvodnje Pentax K-mount objektiva

Obavještavamo korisnike Pentax K-mount objektiva kako je Sigma odlučila prestati proizvoditi svoje objektive s K-mountom. S obzirom na zahtjeve kvalitete koje Sigma ima pred sobom te sve manji broj korisnika objektiva s Pentax K-mountom, oni će s jeseni ove godine otići u zasluženu mirovinu. Zainteresirani će fotografi još neko vrijeme moći kupovati Pentax K-mount objektive, do rasprodaje trgovačkih zaliha.

Kupci i dalje mogu računati na redovitu mogućnost servisiranja, a objektivi kupljeni od ovlaštenih trgovaca na području koje pokriva ovlašteni distributer Solus d.o.o. (Hrvatska, Slovenija, Srbija, BiH, Sjeverna Makedonija, Albanija, Crna Gora, Kosovo) mogu ostvariti pravo i na produljeno jamstvo.

Podijelite s drugima: