fbpx

Nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary: otkrijte nove horizonte

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary

Nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary: otkrijte nove horizonte

I serija je dobila novu perspektivu! Naime, njen novi član je ultraširokokutna SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary. To je četvrta dostupna duljina u ovoj seriji koju odlikuje veliki F2 otvor blende, uz postojeće 24mm, 35mm i 65mm. Time se proširuju horizonti za sve ljubitelje pejzaža, širokokutnih portreta, arhitekturalne ili fotografije vjenčanja. Nova SIGMA će biti dostupna u verzijama za E-mount i L-mount mirrorless fotoaparate.

Besprijekorna kvaliteta izrade

Kao i ostatak I serije, SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary je potpuno izrađena od metalne legure. Naglasak nije samo na trajnosti i izdržljivosti, već i na ergonomiji. Svaki detalj na tijelu objektiva pomno je promišljen kako bi se unaprijedio osjećaj korištenja. Prsteni za otvor blende te fokusni prsten koriste tehnologiju prestižnih SIGMA CINE objektiva i višestruko su testirani kako bi pružili optimalnu taktilnost.

Sam je objektiv, unatoč tome, težak samo 370 grama, a mjeri svega 72,4 mm u duljinu. To ga čini vrlo pogodnim za svakodnevnu potrebu te dovoljno laganim čak i za vrlo kompaktna full-frame tijela, kao što je SIGMA fp. Uza nj dolazi i potpuno metalno sjenilo objektiva, a moguće je koristiti i praktični metalni poklopac, baš kao i na većini drugih objektiva iz I serije. Područje kod spoja objektiva s tijelom fotoaparata ima strukturu otpornu na prašinu i zapljuskivanje.

Vrhunske optičke performanse

Nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary stvorena je da pruži najvišu razinu optičkih performansi čak i pri maksimalnom otvoru blende, i to od središta slike do periferije. Zato koristi čak tri visokoprecizna asferična elementa, kao i jedan SLD i jedan FLD element za suzbijanje optičkih aberacija. Rezultat? Oštra i jasna slika čak i u krajnjim rubovima okvira.

Imajući u vidu da će objektiv ove žarišne duljine biti popularan kod astrofotografa, fokus je bio na suzbijanju sagitalne kome. Nju je, k tome, veoma teško naknadno ispraviti tijekom obrade. Zato ova SIGMA nudi preciznu reprodukciju vrlo svijetlih točki, kao što su zvijezde na noćnom nebu. Korištenjem tradicionalnog SIGMA Super Multi-Layer premaza te nano-poroznog premaza, minimaliziran je flare i ghosting. Time je fotografiranje subjekata s pozadinskim svjetlom uvelike olakšano, bez posljedica po kontrast.

Kome je namijenjena nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary i kako je nabaviti?

Nova SIGMA s ultraširokim kutem namijenjena je svima koji žele drukčiju perspektivu u vlastitoj fotografiji, a istovremeno ne žele kompromis po pitanju kvalitete izrade. Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama i maloj težini, idealna je za putovanja, vjenčanja, pejzaže, astrofotografiju i portrete s drukčijom perspektivom. Potpuno metalna konstrukcija jamči trajnost kroz mnoge godine korištenja te prepoznatljiv premium izgled I serije i besprijekoran imidž. Idealno se uparuje s različitim mirrorless L-mount i E-mount tijelima visoke rezolucije.

Ako već posjedujete neki od objektiva iz I serije, ova će SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary biti izvrstan dodatak postojećim prime objektivima, kao što su 35mm F2 DG DN Contemporary i 65mm F2 DG DN Contemporary. U prodaji će se naći krajem veljače po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 5.249,00 kn. Preporučujemo da pogledate video s predstavljanja ispod ovog članka, u kojem će vaš voditelj biti izvršni direktor Sigme, g. Kazuto Yamaki.

Podijelite s drugima: