fbpx

Klasična tridesetpetica odsad i za X Mount: SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary

SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary X Mount

Klasična tridesetpetica odsad i za X Mount: SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary

Početkom prošle godine, SIGMA je predstavila prve objektive namijenjene FUJIFILM X Mountu. Bio je to poznati APS-C trio koji pokriva osnovne žarišne daljine: 16mm F1.4 DC DN Contemporary, 30mm F1.4 DC DN Contemporary te 56mm F1.4 DC DN Contemporary. Nakon toga, predstavljen je i standardni zoom 18-50mm F2.8 zoom, idealan za situacije kad trebate jedan objektiv za različite situacije i kadrove. Sad nam stiže dugoočekivani četvrti prime: SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary.

Klasični 35mm look: SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary

Prethodno predstavljeni SIGMA APS-C trio pokrivao je žarišne duljine približno jednake standardnim 24mm, 45mm i 85mm žarišnim duljinama na full-frame fotoaparatima. Nedostajalo je, čini se, samo jedno: klasični 35mm look. Time bi se upotpunio ultimativni kvartet s po jednim prime objektivom za svaku priliku. Nova SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary popunjava upravo ovu prazninu.

Optički dizajn ovog objektiva ne ostavlja mjesta kompromisima. Sastoji se od 13 elemenata u 10 grupa, od čega su 3 SLD (Special Low Dispersion) staklena elementa i dvije asferične leće. Oni su zaduženi za oštre i kontrastne fotografije te vrhunske performanse čak i s maksimalnim otvorom blende. Taj veliki otvor blende omogućuje dubok i oku ugodan bokeh efekt, uz dijafragmu s 9 oštrica za optimalnu zaokruženost.

Postojani rezultati u svim prilikama

Mnogi su već pohvalili rezultate SIGMA tehnologija protiv odbljeska i ghostinga, koje pružaju iznimno postojane rezultate u svim prilikama, čak i u uvjetima snažnih kontrasta ili noćnih prizora. Kad smo kod noćnih pejzaža, njihovi će ljubitelji biti oduševljeni snažno izraženim zvjezdanim efektom kod zatvorenije blende.

Tijelo objektiva je iznimno kompaktno, duljine svega 79,2 mm i promjera od 65,8 mm. Težina je svedena na 340 grama. Ove dimenzije jamče izvrsnu ergonomiju, čak i na laganim i malenim APS-C X Mount fotoaparatima. Velikim prstenom za ručno fokusiranje lako se i precizno upravlja.

Dostupan već od kraja mjeseca

Zahvaljujući tihom i brzom koračnom motoru te najmodernijem algoritmu, autofokus je brz, tih i precizan. Minimalna žarišna udaljenost je svega 25 cm, što omogućuje zanimljive perspektive kod portreta i pejzaža, kao i fotografiranje close-upova. Ovaj objektiv koristi 52 mm prednje filtere, baš kao i 30mm F1.4 DC DN Contemporary. Veliko sjenilo standardna je oprema objektiva. Ono pomaže suzbiti jake bočne izvore svjetlosti i zaštititi leću za vrijeme korištenja.

SIGMA 23mm F1.4 DC DN Contemporary već je dostupna za E-mount i L-mount. U FUJIFILM X Mountu moći ćete ga naručiti već ove jeseni.

Podijelite s drugima: