fbpx

Stiže prvi SIGMA telefoto zoom za FUJIFILM X Mount!

SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary telefoto zoom za X Mount

Stiže prvi SIGMA telefoto zoom za FUJIFILM X Mount!

Nakon četiri vrhunska prime F1.4 objektiva i jednog standardnog zooma, SIGMA je predstavila šesti objektiv za FUJIFILM X Mount fotoaparate. To je SIGMA 100-400mm DG DN OS Contemporary, čiji raspon odgovara 150-600mm na full-frame tijelima. Premda je dobro poznat korisnicima E-mount i L-mount fotoaparata te koristi isti optički dizajn, njegove su funkcionalnosti, tipke i rad autofokusa prilagođeni novim zahtjevima. Provjerite što donosi prvi SIGMA telefoto zoom za X Mount!

Vrhunska optička kvaliteta u kompaktnom tijelu

Kad je prvi put predstavljena, SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary smatrana je izvrsnom opcijom za E-mount i L-mount fotoaparate. Najviše je tome pridonijela vrhunska optika i pristupačna cijena u klasi ultra telefoto zoom objektiva. Višedesetljetno iskustvo koje SIGMA ima s ultra telefoto prime i zoom objektivima objedinilo je izvrsne performanse s kompaktnošću i malom masom.

Baš kao i u full-frame modelu, unutar ovog objektiva nalaze se čak 22 optička elementa u 16 grupa. Među njima je jedno FLD i četiri SLD niskodisperzijska stakla, za učinkovitu korekciju aberacija i distorzija. To omogućuje iznimnu oštrinu i kontrast na svim žarišnim duljinama, kao i ujednačenu kvalitetu slike od sredine pa sve do rubova. Bokeh će biti mekan i zaokružen zahvaljujući dijafragmi s devet oštrica.

Moćna stabilizacija i kontrola fokusa

Uz brz i precizan autofokus uz pomoć koračnog motora, ovaj objektiv na sebi ima posebnu tipku koja omogućuje aktivaciju autofokusa ili njegovo zaključavanje (AF Function Setting). Ujedno, prekidač limitatora fokusa omogućuje ubrzanje rada autofokusa. Osim navedenih, na bočnoj strani objektiva nalaze se i prekidači za AF/AF-L način rada te kontrolu optičke stabilizacije.

Optička stabilizacija koja je ugrađena u SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary za X Mount ima čak 5 koraka. Ona će biti osobito korisna kod praćenja subjekata u pokretu i korištenja velikih žarišnih duljina. Uz opcionalni priključak za tripod (TS-111), možete koristiti način rada stabilizacije za panning te tako dobiti još kvalitetnije slike u pokretu ili uglađenije videozapise. Kad se ne koristi, spoj objektiva i priključka za tripod prekriven je gumenim prstenom, koji nudi dodatni grip.

Idealan telefoto zoom za X Mount tijela

Moćna optika ovog objektiva ne znači i pozamašne dimenzije: težina je tek nešto veća od kilograma, a duljina manja od 20 cm. To je postignuto zahvaljujući korištenju najmodernijih materijala, poput termalno stabilnog kompozita (TSC). Opcionalni priključak za tripod izrađen je od magnezija. Sjenilo objektiva se može okrenuti i sklopiti uz tijelo objektiva, što ga čini jednostavnim za prenošenje. Uz posebni Super Multi-Layer premaz te mount otporan na prašinu i zapljuskivanje, ovaj je objektiv pogodan za korištenje u prirodi i na putovanjima.

Veličina prednjeg filtera je popularnih 67mm, kojeg znatan dio fotografa već ima u svom arsenalu. A za brzopotezno zumiranje, tu je i Dual Action Zoom. Naime, osim pomicanjem zoom prstena, on omogućuje promjenu žarišne duljine jednostavnim povlačenjem prednjeg dijela objektiva naprijed ili natrag. Sva ova obilježja čine novi SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary idealnim telefoto zoom objektivom za X Mount fotoaparate.

Kako do njega? Prve narudžbe bit će moguće krajem rujna, a preporučena maloprodajna cijena iznosit će 1.049 eura. Ako vas zanima više o X Mount objektivima koje proizvodi SIGMA, potražite ih ovdje. Popis ovlaštenih SIGMA trgovaca nalazi se ovdje.

Podijelite s drugima: