fbpx

SIGMA Akademija – radionica makro fotografije sa Petrom Sabolom u Fotoklubu Sisak – OTKAZANO

SIGMA 180mm Macro
Kategorija: Događaji Oznake: , , ,

SIGMA Akademija – radionica makro fotografije sa Petrom Sabolom u Fotoklubu Sisak – OTKAZANO

Napomena: događaj je otkazan sukladno mjerama predostrožnosti i preporukama nadležnih tijela o izbjegavanju većih okupljanja.

Naša SIGMA Akademija se nastavlja s atraktivnim radionicama i renomiranim fotografima-mentorima. Ovaj put nalazimo se u Fotoklubu Sisak s Petrom Sabolom, SIGMA ambasadorom i velikim ljubiteljem SIGMA objektiva. Kako je Petar poznat po svojim iznimnim makro fotografijama, to će biti i tema ove SIGMA Akademije.

Dođite 15.3.2020. u 17h u Fotoklub Sisak!

Događanje je zamišljeno u dva dijela. U prvom će Petar održati predavanje, u kojem će objasniti postupak stvaranja svojih prekrasnih makro fotografija. Ono će biti prilagođeno i foto entuzijastima koji tek razmišljaju o upuštanju u makro fotografiju. U drugom će dijelu Petar postaviti svoju opremu za makro fotografiranje i demonstrirati uživo kako izgleda postupak dobivanja makro fotografije.

Fotografe će posebno zanimati tzv. photo stacking postupak, kojim se istovremeno snima nekoliko fotografija s različitim fokusnim udaljenostima. Petar će detaljno pojasniti kako iskoristiti ovaj postupak za dobivanje prekrasnih, oštrih fotografija po cijeloj dubini. Naime, kod makro fotografije najveći je problem plitki fokus, uslijed kojeg samo jedan dio objekta snimanja ima zadovoljavajuću oštrinu, a ostali dio fotografije ostaje mutan.

Demonstracija makro fotografiranja bit će izvedena s dva SIGMA objektiva, 105mm f2.8 EX DG OS HSM Macro i 180mm f2.8 EX DG OS HSM Macro te svojim Sony A7 r IV aparatom.

Na SIGMA Akademiji u Sisku ponovno se očekuje puna dvorana od 30 mjesta, kao i na našoj prvoj sisačkoj Akademiji o fotografiranju portreta u veljači. Predviđeno trajanje programa je između 2 i 3 sata. Adresa održavanja je Rimska ul. 10, u prostorijama Holandske kuće.

Želite SIGMA Akademiju u svom gradu?

Ako je vaš klub zainteresiran da se SIGMA Akademija održi i kod vas te ima veći broj fotografa koji bi pohađali radionice, možete nam se javiti na ovu email adresu i iskazati interes. Naši će vam se organizatori javiti i pokušati dogovoriti termin i temu koja najbolje odgovara vašim potrebama. Uz to, naravno, dolazi i mogućnost isprobavanja široke palete najnovijih SIGMA objektiva.

Podijelite s drugima: