fbpx

Split format: Pridružite nam se u Splitu od 8. do 10. studenog

Split format
Kategorija: Događaji Oznake: , , ,

Split format: Pridružite nam se u Splitu od 8. do 10. studenog

Došlo je vrijeme da naši SIGMA objektivi i fotoaparati pronađu put do Dalmacije! Ovog tjedna, između 8. i 10. studenog, nalazit ćemo se u Splitu. Očekuje nas nekoliko zanimljivih događaja, od predavanja i radionica preko touch&try događaja i druženja.

SIGMA Akademija: “Umjetnost pisanja svjetlom”

Premijerno predavanje SIGMA Akademije u petak, 8. studenog, ugostit će Fotoklub Split od 17.30 sati u samom srcu grada, Marmontova 5. Ovaj posebni ciklus održavat će ovlašteni predavači s dugogodišnjim iskustvom u korištenju SIGMA objektiva i fotoaparata. Tema prvog predavanja bit će “Umjetnost pisanja svjetlom”.

Svjetlo i pisanje svjetlom (fotos – grč. svjetlo, grafein – grč. pisati) srž je fotografije: bez njega, nema fotografije. Znanje u upravljanju svjetlom nešto je što odlikuje svakog vrsnog fotografa, a mi ćemo u ovom predavanju imati prilike izbrusiti zanat upravo u ovom području. Osvrnut ćemo se na specifičnosti opreme koja stvara svjetlo, ali i prirodno osvjetljenje te kako ga kombinirati.

Naravno, u tom procesu ćemo se osvrnuti na sve one mogućnosti koje nam SIGMA objektivi i fotoaparati mogu ponuditi u izražavanju naše kreativnosti. Idealan nastavak predavanja bit će, naravno, radionice u subotu i nedjelju, gdje će sudionici moći naučeno i primijeniti u praksi.

Split format i u subotu u splitskom City Centru One

U subotu će biti iznimno zanimljiv dan za sve one koji žele iskušati SIGMA objektive, kao i novi fotoaparat fp, u prikladnom okruženju. Naime, na našem ćete štandu na fotosajmu Split format u City Centru One moći izabrati između četrdesetak objektiva za Canon, Nikon i Sony fotoaparate. Bit će dostupan i poseban postor za fotografiranje portreta s prikladnim osvjetljenjem, kao i velika količina dodatne opreme, i to od 9 do 21 sat.

Osim toga, očekuje nas i radionica “Portreti s jednim rasvjetnim tijelom” s početkom u 15 sati. Na njoj će naši predavači pokazati kako možete biti kreativni u fotografiranju portreta kad imate samo jedno rasvjetno tijelo na raspolaganju te demonstrirati neka nekonvencionalna i zanimljiva rješenja. Naravno, prilikom trajanja radionice, moći ćete koristiti dostupne SIGMA objektive i sami se uvjeriti u njihovu superiornu izvedbu.

Lumis i SIGMA: Dan otvorenih vrata

U nedjelju ćemo, između 14 i 18 sati, s partnerskom tvrtkom Lumis održati Dan otvorenih vrata u njihovim prostorijama na adresi Velebitska 63 u Splitu. Moći ćete prisustvovati radionici fotografiranja s kombinacijom dnevnog i umjetnog svjetla, a pritom ćete imati priliku isprobati i brojne SIGMA objektive te revolucionarni SIGMA fp fotoaparat.

Dodatno svjetlo može snažno utjecati na atraktivnost fotografiranja, posebice ako se koristi tako da se adekvatno kombinira s prirodnim svjetlom, tako da se iz fotografije ne može dokučiti da je nadosvijetljena. Na taj način zadržavamo prirodnost fotografije, no dajemo joj dodatnu dimenziju. Sigurni smo da će vas ova radionica inspirirati na istraživanje novih fotografskih prostranstava! Pozivamo vas da nam se pridružite, obogatite svoje znanje, a svakako i repertoar svoje opreme – novim SIGMA proizvodima.

Podijelite s drugima: