fbpx

Nacionalnim parkom Mljet sa Sigma Big3 objektivima


Nacionalnim parkom Mljet sa Sigma Big3 objektivima

Vrućine označuju da su i odlasci na zasluženi godišnji odmor pred samim vratima. Neki od nas će na more, neki možda u brda, a oni koji žele spoj jednog i drugog mogu se zaputiti u Nacionalni park Mljet. Upravo zato smo se zaputili tamo u pratnji Sigma Big3 objektiva.

Predivne vizure najjužnijeg Nacionalnog parka

U našem zelenom biseru će i najprobirljiviji pronaći zadovoljstvo kupanja u prekrasnom, kristalno čistom moru čija prozirnost seže do dvadesetak metara dubine. Obližnja brda nude gotovo planinarski doživljaj te nude predivne poglede od kojih zastaje dah. Već se s nižih vrhova vide Pelješac, Korčula, ali i gore i planine dubrovačkog i hercegovačkog zaleđa. Ne treba izostaviti ni fenomen Malog i Velikog jezera, povezanih s otvorenim morem uskim prolazom.

Neki će u tom ambijentu zadivljeno upijati svaki detalj i pogled, odmjeriti svaki udisaj u ovoj gotovo netaknutoj prirodi. Drugi će kući htjeti ponijeti barem dio predivne atmosfere Mljeta u svom fotoaparatu. Kako bi vam barem malo olakšali odluku što od opreme ponijeti na jedno takvo putovanje, okušali smo Sigma Big3. U galeriji možete pogledati djelić onoga što naš najjužniji nacionalni park nudi.

Zašto Sigma Big3?

Big3 je u slengu naziv za tri Sigmina objekiva koji fotografu pokrivaju sva najvažnija žaršta koja mu trebaju u svakodnevnom fotografiranju. Sigma Big3 tako čine 14-24mm f2.8, 24-70mm f2.8 i 70-200mm f2.8. Odmah se može primjetiti da se objektivi vješto nadopunjuju i nastavljaju jedan na drugi u svojim žarištima. Ta značajka omogućuje fotografiranje od širokih kadrova do telefoto područja. Isto tako, svi navedeni objektivi imaju maksimalni otvor blende f2.8 koji nudi raskošnu količinu svjetla pa se objektivi odlično snalaze i u uvjetima slabijeg svjetla.

Bez obzira koji fotoaparat je u pitanju, Sigma Big3 se pokazala kao odličan suputnik. Na Mljetu sam bio radoznao i isprobao sve Big3 objektive na starom Canon tijelu 1D mark II, a rezultati govore sami za sebe. Unatoč činjenici da je navedeno tijelo staro desetak godina i da ga je sadašnja tehnologija debelo pregazila, Canon 1D Mark II se odlično snašao. Sa sva tri Sigmina objektiva sam dobio predivne kontrastne fotografije prepune detalja, predivnih boja i savršene oštrine.

Nakon prekrasnog izleta, mogu zaključiti da naš najjužniji park nudi nevjerojatno mnogo doživljaja na malo prostora. Ujedno, Sigma Big3 su me uvjerili da ne moram imati skupocjeno novo tijelo dok god je Sigma u foto torbi.

Podijelite s drugima: